Šaldiklyje dar radau užsilikusių mėlynių tad pamaniau kodėl
ne? Labai mėgstu kepinukus su jomis visokius keksus, blynelius, trupininius pyragus.
Pusrytainiukai su Mėlynėmis:
O ši karta nusižiurėjau šiuos lengvai pagaminamus a le
pusryčių batonėlius. Nepaprastai skanu. Net mama prašė dar iškept, tik, kad aš
baisiausiai tingėjau.
Beja uogos gali būti tiek šviežios tiek šaldytos ir
nebūtinai mėlynės:)
Reikės:
·
1 ½ puodelio miltų
·
1 puodelio rudo cukraus
·
1 ¼ puodelio avižų
·
¾ a.š. druskos
·
¾ a.š. kepimo miltelių
·
½ a.š. sodos
·
½ a.š. cinamono
·
¾ puodelio sviesto supjaustyto kubeliais
·
¼ puodelio
rudo cukraus
·
1 v.š. citrinos žievelės
·
½ a.š. cinamono
·
2 v.š. miltų
·
450 g. mėlynių
·
¼ puodelio citrinų sulčių
Dubenyje sumaišome miltus, avižas, cukrų, kepimo miltelius,
sodą, cinamoną. Įdedame sviestą ir maišome kol mase pasidarys ganėtinai
vientisa.
Atsidedame 1 ½ puodelio mišinio. O visą kita dalį išdedame į
kepimo popieriumi išdengtą formelę ir kepame 180˚C orkaitėje 12-15 minučių.
Per tą laika pagaminame įdarą. Nedideliame inde sumaišome cukrų,
citrinos žievele, cinamoną ir miltus. Tada dedame uogas, citrinų sultis ir
lydyta sviesta. Viską gerai sumaišome.
Uogas dedame ant jau kepto pagrindo, o tada ant viršaus
dedame likusia tešlą. Kepame 180˚C orkaitėje 35-45 minučių kol gražiai apskrus.
Atšaldom, o tada ir skanaujame!
Šaltinis: ,,SmittenKitchen“
skanus
ReplyDelete