Meksikietiška virtuvė tai kažkas nepakartojamo, aišku
nereikia pamiršti, kad joje pagrindinį vaidmenį užima mėsa, jautiena.
Patiekalai dažniausia būna aštrūs ir labai sotūs. Bet tikrai nepakartojami, juk
tikrai visi mėgstame Čili sriubytę, tortilijas, mėsos troškinius tokius kaip cilli con carne. Manau tai vieni iš
populiaresnių meksikietiškų valgių.
Jautienos Pyragėliai(Empanados)
·
4 ½ puodeių miltų
·
2 a.š. druskos
·
250g. sviesto supjaustyto kubeliais
·
2kiaušinių
·
2/3 puodelio vandens
·
1 kiaušinio suplakto su 1v.š. vandens
·
2 kietai virtų kiaušinių
·
½ svogūno
·
1 česnako skiltelės
·
400g. jautienos faršo
·
2 v.š. pjaustytų alyvuogių
·
1(400g.) skardinės pjaustytų pomidorų
·
druskos
·
pipirų
·
bazilikų
·
čili paprikos miltelių
Tešlai miltus sumaišome su druska, sudedame kambario
temperatūros sviesto gabaliukus, ir viską minkome pirštais. Kitame inde šakute
suplakame kiaušinius ir vandenį. Mišinį supilame i miltus. Paminkome. Iš tešlos
padarome 2 pailgus apskritimus. Susukame juos į maistinę plėvelę ir laikome
šaldytuve bent 1 valandą.
Įdarui aliejuje pakepiname svogūnus, įdedame česnakus.
Pakepame. Tada sudedame faršą. Kepame. Galiausiai sudedame alyvuoges,
pomidorus, prieskonius ir maišydami kepame dar 5 minutes. Nukeliame nuo ugnies,
sudedame smulkiai pjaustytus kiaušinius.
Iš šaldytuvo išsitraukiame pirma tešlos kamuolį ir puse
kitos tešlos. Visą tai padaliname į 18 dalių ir iš kiekvienos suformuojame
apskritimą. Tada imame pirmąjį apskritimą jį plonai iškočiojame. Dedame 2
šaukštus įdaro , suspaudžiame kraštus. Gautą pyragaitį dedame ant kepimo
popieriumi išklotos skardos. Tą patį procesą pakartojame su likusiais tešlos
kamuolėliais. Kai jau pyragaičiai bus ant skardos, juos ištepame kiaušinio ir
vandens mišiniu.
Dedame į 200˚C orkaitę ir kepame apie 25 minutes.
Šaltinis: ,,SmittenKitchen“
No comments:
Post a Comment