Šalta... Labai šalta...Rankose puodelis žalios arbatos ir nedidelis šokolado gabalėlis, stengiuosi perdaug neprisismaližiauti, tuoj metas vakarienei...
O jei taip kažką meksikietiško pasigaminus? Koki mėsos troškini? M... būtų nuostabu...
Chilli con Carne
Šimtą kartų darytas, nepakartojamas ir taip vis nepabostantis troškinukas. Galiu garantuoti, kad tai pats mėgstamiausias mano receptas iš knygos ,,Didžioji Virtuvės Knyga“ ir tikrai daugiausia kartų gamintas.
Bandau sugalvoti kuo jis yra toks ypatingas, kad aš jį vis gaminu, gaminu, bet neišeina. Troškinys kaip troškinys, nei kokių ypatingų ingridientų nėra nei ko, bet vis tiek aš jį dievinų, galėčiau valgyti ir valgyti. Ypač su skrudinta sumuštinių arba itališka duona(svarbu kad būtų traški ir šviesi).
Reikės(4porcijom):
· 500g. jautienos faršo
· 2 svogūnų
· 1 skardinės(400g.) pjaustytų pomidoru
· 3 česnako skiltelių
· 100ml vandens
· 1 skardinės(400g.) baltųjų pupelių
· Druskos, pipirų, aštrios paprikos(pagal skonį)
Jeigu neturite Zepte/Berghof tipo puodo:
Keptuvėje pakepinkite faršą sudėkite jį į puodą.
Pakepinkite griežinėliais pjaustytus svogūnus sudėkite į puodą.
|
Jei turite:
Tada į puodą įpilkite aliejaus pakepinkite svogūnus sudėkite faršą, pakepinkite.
|
Tada į puodą dėkite trintus pomidorus, smulkiai pjaustytus česnakus, supilkite vandenį. Gerai išmaišykite, užvirinkite. Sumažinkite ugnį ir virkite ant silpnos ugnies 30 minučių.
Įmaišykite pupeles ir vėl viską pašildykite. Pagardinkite prieskoniais. Sudėkite į sriubos lėkštes ir apibarstykite sūriu. Patiekite su šilta, balta, skrudinta duona.
Toks studentiškas troškinys! ;) Man gal norėtųsi daugiau macnumo ir prieskonių, nors manau ir šio skonis geras? ;)
ReplyDeleteKaip pažiūrėjus į ta studentiškuma, visgi pagrindas gryna mėsa. O prieskoniu čia pilnai pakanka bent man nieko netrūksta.
ReplyDeleteDovanok, nenorėjau pasirodyti grubus ;) Tiesiog, man čili troškinyje norisi kažko įdomaus, jau pabodo tiek klasikiniai (čia tik mano nuomonė) :)
ReplyDeleteTikrai neizeidej, juk kiekvienas turime savo nuomone, savita supratima apie tai kas skanu, o kas ne:) beje nesenei dariau varianta su daugiau prieskoniu ir turiu pripazinti, jis tikrai buvo neblogas!
ReplyDeleteskanus :)
ReplyDelete