Visada galvojau, kad saldumynuose morkos netinka. O keptos
morkos tai išvis kažkas fui... Bet viena rudeni kažkokioje mugėje paragavau
morkų pyrago ir supratau, kad skonis dieviškas ir kad visą tą laiką aš buvau
neteisi...
Nuo tada jau spėjau iškepti pora pyragų su šia daržove,
kelias partijas keksiukų, neįprastą morkų ir šokolado pyragą. O neperseniausiai
kepiau šį gražuolį.
Morkų Pyragas:
Labai purus, minkštas, tiesiog idealus.
Reikės:
·
2 puodelių miltų
·
2 a.š. sodos
·
1 a.š. druskos
·
2 a.š. cinamono
·
½ a.š. muskato
·
1 a.š. imbiero
·
1 ½ puodelio cukraus
·
1 ¼ puodelio aliejaus
·
4 kiaušinių
·
3 puodelių tarkuotų morkų
·
1 puodelio razinų
·
½ puodelio kapotų graikinių riešutų
Vidutinio dydžio inde sumaišome miltus, sodą, druską,
cinamoną, muskatą, imbierą. Dideliame inde mikseriu plakame cukrų ir aliejų. Po
vieną įmaišome kiaušinius. Į šį mišinį supilame miltus. Gerai sumaišome. Tada
dedame morkas, razinas, riešutus. Vėl viską gerai sumaišome.
Pasirinktą formą išklojame kepimo popieriumi , į ją supilame
tešlą. Kepame apie 40 minučių 175˚C rkaitėje.
Kaip turetu buti sutarkuotos morkos? Burokine (taip įtariu iš nuotraukos) tarka ar smulkesne?
ReplyDeleteAš naudojau burokine tarką, bet manau tiktu abi :)
ReplyDeletekatik issikepiau, labai skanus pyragas:)
ReplyDeletedžiaugiuosi, kad jums patiko:)
ReplyDeletenuostabu :)
ReplyDelete