Šokoladinis Morkų Pyragas:
Įspėjimas: Labai Saldu!
Reikės:
· 200ml razinų
· 100ml romo
· 175g. sviesto
· 200ml cukraus
· 3 kiaušiniu
· 350ml smulkiai tarkuotų morkų
· 50ml grietinės
· 1 a.š. kepimo miltelių
· 200ml miltų
· 2 v.š. kakavos
· 100g baltojo šokolado
· 100g juodojo šokolado
· manų kruopų
· 100g baltojo šokolado
· 30g sviesto
· 175g lydyto sūrelio be priedų
Razinas pusdieniui pamerkti į romą.
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmušti kiaušinius, įmaišyti smulkiai tarkuotas morkas, grietinę, miltus,, kepimo miltelius, kakavą. Viską gerai išplakti. Įdėti kapotą baltą šokoladą, rome mirkytas razinas, vandens vonelėje tirpdyta juodą šokoladą. Viską sumaišyti. Sukrėsti į kepimo formą. Pyrago viršų apdengti folija(matine puse į viršų!) ir kepti 30 minučių 180˚C orkaitėje. Tada foliją nuimti ir kepti dar 20 minučių.
Pyragą atvėsinti.
Tuo metu vandens vonelėje išlydyti šokoladą ir sviestą, įmaišyti lydyta sūrelį.
Gauta masę tepti ant pyrago. Atvėsinti. Valgyti jau atšalusį.
Šaltinis: ,,SkaniosŽvaigždžiųNuodėmės“
Va čia tai pyragas! Tik progos sulauksiu, rankoves pasiraitysiu ir kepsiu :)
ReplyDeleteJei ne razinos būtų idealus :) man jos tinka tik keksams ir niekam daugiau...
ReplyDeleteAtrodo taip, kad liezuvi tuoj nurysiu...
ReplyDelete