Saturday, December 10, 2011

Žiedinis Kopūstas + Saliero Šaknis = Tobula Sriuba

DSC_0103
Trintos sriubos mano mėgstamiausios: pievagrybių, moliūgų. Bet šį karta nutariau paeksperimentuoti...
Žiedinis Kopūstas + Saliero Šaknis = Tobula Sriuba
... ir nenusivyliau. Sriuba buvo labai, labai gardi. Produktai kartu tobulai dera. O ypač skanu su skrudinta balta duonyte. Pabandykit.
Reikės:
·         1 saliero šaknies, nuluptos ir supjaustytos į 1cm kubelius
·         1 vidutinio dydžio žiedinio kopūsto supjaustyto į 1cm gabalėlius
·         2 trintų česnako skiltelių
·         4 puodelių vištienos sultinio
·         saujos tarkuoto parmezano(naudojau ,,Džiugą‘‘ silver)
·         ½ puodelio grietinės
·         Cukraus, druskos
·         aliejaus
Zepterio(Berghof) tipo puode pakaitiname aliejų, sudedame salierą, žiedinį kopūstą ir kepiname 3 minutes. Sudedame česnaką ir kepiname 1 minutę. Supilame sultinį, įdedame sūrį. Ir verdame 30 minučių. Nukeliame puodą nuo ugnies ir sutriname trintuve. Gražiname puodą ant ugnies. Supilame grietinę, prieskonius ir pakaitiname dar 5 minutes. Laikas valgyti:)
Šaltinis: ,,TasteFoodBlog

1 comment: