Thursday, December 01, 2011

Cinamoninės Bandelės

DSC_1021
Žiema jau atėjo. Kalendorinė be abejo, nes sniego dar nematyt. Bet vis tiek lauke ganėtinai šalta. O grįžus namo taip norisi sušilti:)
Cinamoninės Bandelės:
DSC_0940
Minkštutės, skanutės, šiltutės. Ko gi daugiau reikia šaltiem vakaram? Nebent kavos/kakavos puodelio, gero filmo/muzikos.
Valgyti reikėtu šiltas, ką tik iškeptas, nes kita diena jos jau nebėra tokios ypatingos.
Reikės:
·         1 pudelio riebaus pieno
·         3 v.š. sviesto
·         4(ar daugiau) puodelių miltų
·         ½ puodelio cukraus
·         1 kiaušinio
·         2 ¼ a.š. mielių
·         1 a.š. druskos

·         ¾ puodelio rudo cukraus
·         2 v.š. malto cinamono
·         ¼ stiklinės sviesto

·         aliejaus(skardai tepti)

Tešlai: Į maža indą įpilame pieną, sudedame sviestą ir kaitiname mikrobanginėje apie 30s, kol sviestas ištirps ir gausime vientisą masę. Supilame į didesnį indą, dedame 1 puodelį miltų, cukrų, kiaušinį, mieles, druską. Maišome 3 minutes, mikseriu(mažiausiu galingumu). Sudedame likusius miltus. Maišome tol kol tešla pradeda formuoti rutulį(jei reikia įdedame daugiau miltų) . Tada tešla dedame ant darbastalio ir minkome 8 minutes, kol tešla tampa elastinga(įdedame daugiau miltų, jei tešla yra labai lipni). Iš tešlos padarome rutulį.
Didesnį inda ištepame aliejumi, dedame į jį tešlos rutulį, uždengiame maistine plėvele, rankšluosčiu ir paliekame 2 valandom, per ta laika tešla turėtu padvigubėti.
Įdarui: Sumaišome rudą cukrų ir cinamoną.
Tešla išimame iš indo. Iškočiojame. Patepame sviestu. Užbarstome cinamono ir cukraus mišiniu. Susukame(turi gautis kažkas panašaus į vyniotinį). Aštriu peiliu supjaustome į 18 dalių(man pavyko į 16). Bandeles sudedame į 2 keturkampes kepimo formas išteptas aliejumi(apie 20-25cm). Apklojame rankšluosčiu ir kildiname 40-45minutes(gali užtrukti ir ilgiau, bandelės turi padidėti 2kartus).
Orkaite įkaitiname iki 190˚C. Dedame bandeles ir kepame 20 minučių(bandelių viršus turi apskrusti, tapti geltonu).
Skanaus!
DSC_1046
Šaltinis: ,,SmittenKitchen

No comments:

Post a Comment