Sunday, March 04, 2012

Garfildo Lazanija


DSC_0037

Makaronų patiekalai vieni iš mano mėgstamiausių. Spagečiai su pomidorais, tagliatelle su mascarpone ir špinatais, cannellioni su rikota ir špinatais. Niam!

Garfildo Lazanija

DSC_0004

Šį lazanijos receptą turiu ganėtinai senai. Pagal jį esu gaminus jau tikrai nekarta. O jei reiktų jį apibūdinti vienu žodžiu, sakyčiau TOBULAS! Ir tai ne mano vienos nuomonė:)
Reikės:

  • ·         1 pakelio lazanijos lakštų

  • ·         300g. jautienos faršo
  • ·         100g. kumpio
  • ·         3 didelių morkų
  • ·         2 svogūnų
  • ·         1 stiklinės sultinio
  • ·         1 stiklinės pomidorų padažo
  • ·         5 pomidorų
  • ·         druskos
  • ·         pipirų
  • ·         čiobrelių
  • ·         lauro lapų

  • ·         50g sviesto
  • ·         85g miltų
  • ·         0,5l pieno
  • ·         druskos
  • ·         pipirų

  • ·         300g fermentinio sūrio
  • ·         Truputi sviesto

Pakepiname faršą ji atsidedame. Aliejuje pakepiname supjaustytą svogūną, morkas, į juos sudedame faršą, pjaustytą kumpį, pagardiname druska ir pipirais. Uždengiame dangčiu ir kepame 20 minučių. Tada sudedame pomidorų padažą, pomidorus, troškiname. Po to įpilame sultinį, vyną, sudedame prieskoninius augalus. Ant silpnos ugnies troškiname 40 minučių. Išrenkame prieskoninius augalus.

Bešamelio padažui keptuvėje ištirpiname sviestą, suberiame miltus ir kepiname iki gražios auksinės spalvos. Tada į keptuve maišant, o paskui ir intensyviai plakant po truputį pilame pakaitintą pieną. Padažą gerai išplakame, jame neturi likti miltų gabalėlių. Pagardiname druska ir pipirais.

Kepimo formos dugną ištepame sviestu dugną išklojame pirmu lakštų sluoksniu, dedame įdarą, pilame bešamelio padažą, barstome sūriu. Dedame kita lakštų sluoksnį ir procesą kartojame. Uždėjus paskutinį lakštų sluoksnį jį ištepame bešamelio padažu ir pabarstome sūriu.

Kepame 40 minučių 200˚C orkaitėje. Skanaus!

DSC_0017

3 comments: