Labai, labai seniai rašiau, o kaip žinia po tokios pertraukos turi būti ir pasikeitimu, juk tiek laiko praėjo. Tikiuosi patinka naujas blogo stilius, nes man asmeniškai šis žymiai priimtinesnis. Dar nusprendžiau ant fotografijų nerašinėti, vis tiek jos niekam nereikalingos, bei negadinti jų kraštų – tai neprideda jokio grožio :D.
O kai nauja pradžia tai ir recepto reikia šis man asmeniškai labai patiko radau viename blogę, pasirodė labai paprastas, o ir šaldiklis visas perkimštas įvairiausiom uogom, kurias reikia sunaudoti, bent iki vasaros pradžios, juk bus nauju dar skanesnių ir svarbiausia šviežesnių.
Mėlynių gabalėliai:
Šį pyragą neįtikėtinai paprasta pagaminti, beveik nieko nereikia daryti, užtrunka vos pora minučių. Aišku kepimo laikas ilgokas plius reikia palaukti, kol pyragas atšals, nes jei pjaustysi karšta gausis tikra košė. Aišku pyragas nėra pats idealiausias galėčiau pastebėti kelis minusus. Mėlynės yra šiek tiek per rūgščios, bet tai tikrai nekenkia galima sakyti tai net pagerina pyragą, tikrasis minusas yra tame, kad viršutinis tešlos sluoksnis apskrunda, sukietėja ir jame labai juntamas cukrus, valgant tikrai yra saldoka: )
Bet nepaisant visu minusu pyragą vertinu gerai. 7/10 pagal skoni ir 1/5 pagal sudėtingumą.
Tešlai:
• 1 puodelio cukraus
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 3 puodelių miltų
• 225g. sviesto
• 1 kiaušinio(naudojau L dydį)
• 0,25 a.š. druskos
• 1 citrinos žievelė
Įdarui:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų
Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą(kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardele ant tešlos. Uždėti kita tešlos puse.
Kepti apie 45minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais. SKANAUS!
That was very long time! As you know after this kind of break always comes changes. I hope you will like my new blog style, because I adore it. Also I decided, no more stupid writing on the pictures, nobody needs it. And also no more white edges, they don’t make any sense :D.
For new beginning you need a new recipe. I found the one in one really nice blog. It was very simple to make. And also it was very useful, because my fridge is full of berries, which I need to use till summer. Because summer will bring new berries, delicious berries.
Blackberries crumb bars:
This cake is made very simple. You haven’t to do nothing difficult. And preparation takes only few minutes. Of course baking time is long enough plus you need to wait till pie gets cold. Cause if you cut it warm you will get one sweet mush. Believe me you don’t want that. Of course crumb bars have some minuses to. Blackberries is little bit to sour, oh really this isn’t a minus at all. Real minus is that crust on top of the pie is little bit too sweet for me.
Anyway pie is good. The taste is 7/10 and the difficult is 1/5.
Crust:
• 1 cup sugar
• 1 teaspoon baking powder
• 3 cups flour
• 225 g. butter
• 1 egg(I used size L)
• 0,25 teaspoon salt
• 1 lemon zest
Filling:
• 1 lemon juice(use that lemon, which you used for zest)
• 4 cups blackberries(you can use fresh or frozen)
• 0,5 cup sugar
• 4 teaspoon corn flour
Crust: mix sugar, flour, baking powder, salt, lemon zest. then using fork mix in butter and egg. Half of dough put in baking form(other half of dought keep for latter). Your baking form should be 30*25cm.
Filling: mix sugar, corn flour, lemon juice. Then gently mix in blackberries. Put everything on dough which lays in baking form. Then put the next half of dough on the blackberries filling.
Bake in the 190˚C oven for 45minutes.
Let it cold and then cut in small rectangular. BON APETIT!
šaltinis: smittenkitchen
Čia kažin tik su mano vienos kompiuteriu tekstas taip prastai suskaitomas? Labai šriftas banguotas...
ReplyDeleteApie pyragą - ech neturiu mėlynių šiemet, o ne savo rinktų, šaldytų nesinori. Bus pamoka ateinančiai vasarai, kad verta eiti jų ieškoti.
Šriftą siūlau keist, nes labai sunkiai skaitosi... po dviejų sakinių galva apsisuko
ReplyDeletedėl skonio kaip sakoma nesiginčijama, bet irgi prisidedu prie komentarų apie šriftą - labai sunku skaityti... o priešpaskutinė foto tokia visai nieko, skanus turėjo dalykas gautis.
ReplyDeleteMergaitės, labai ačiū už pastebėjima, lekiu keisti šrifto, kad būtų patogiau skaityt :)
ReplyDelete