Thursday, September 23, 2010

OBUOLIŲ KOBLERIS / APPLE COBBLER

Obuolių Cobleris

Photobucket
Reikės:
Įdarui:
• ½ stiklinės cukraus
• 1,5 v.š. miltų
• 1 a.š. šviežiai malto cinamono
• 4v.š. sviesto
• 1,4 kg. Obuolių
• 3 v.š. citrinų sulčių
• 1 a.š. vanilinio cukraus
Tešlai:
• 2 stiklinės miltų
• 1/3 stiklinės cukraus
• 2 v.š. kepimo miltelių
• ¼ v.š. druskos
• 2 v.š. sviesto
• 1 apelsino žievelė
• 1 stiklinė grietinėlės tešlai ir 3 v.š. aptepimui
Obuolius perpjauti per pusę, išimti vidurį ir supjaustyti griežinėliais. Vidutinės kaitros keptuvėje ištirpinti sviesta, sudėti obuolius, citrinų sultis, cukrų, cinamoną ir miltus, viską sumaišyti, uždengti ir kepti apie 10 minučių, kol suminkštės. Apibarstyti vaniliniu cukrumi, išmaišyti. Viską sudėti į kepimo formą.
Miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, sumaišyti dideliame inde. Sudėti atitirpinta sviesta ir gerai išmaišyti šakute arba šaukštu. Suberti tarkuota apelsino žievelę, išmaišyti. Suberti tarkuota apelsino žievele, išmaišyti. Viską susukti į kamuoliuką, o tada mase imant dalimis ploninti ir dėlioti ant obuoliu masės, iškarto padaryti dideli blyną tikrai neišeis, tešla per skysta, bet kai iškepa viskas tampa gerai. Tešla prispauskite prie kraštų, o per vidurį įpjaukite. Aptepkite grietinėle.
Kepkite 225˚C orkaitėje 10 minučių, tada sumažinkite iki 190˚C ir kepkite 20-25 minutes.
Be kepimo viską pagaminti užtrunka apie 1.5 h.
Produktai kainuoja apie 11-13Lt.
Sudėtingumas 2/5(beveik negali nepasisekt).

Apple Cobbler

Photobucket

You will need:
Filling:
• ½ cup sugar
• 1,5 tbsp flour
• 1 teaspoon cinnamon
• 4 tbsp butter
• 1,4 kg apples
• 3 tbsp lemon juice
• 1 teaspoon vanilla sugar
Crust:
• 2 cups flour
• ¼ cup sugar
• 2 tbsp baking powder
• ¼ tbsp salt
• 2 tbsp butter
• 1 orange zest
• 1 cup cream plus 3 tbsp for glaze
Cut apples into half, take out seeds and cut into slices. Melt the butter in a large sauté pan over medium heat. Stir in apple slices, lemon juice, cinnamon, sugar and flour. Cover partially and cook until just tender, about 10 minutes. Stir in vanilla. Put into baking form.
In a large bowl, combine flour, sugar, baking powder and salt. Cut in butter with a pastry blender or your fingertips until mixture resembles fine crumbs. Using a fork stir orange zest and cream into the flour mix. Gather dough into a ball. Then take piece of dough make it tinny and put it on the apples. Press the dough to the edges and cut in the middle. Brush with cream.
Bake 10 minutes in a 225˚ oven and then 20-25 minutes in a 190˚ oven.
Without baking time it takes 90 minutes to make a cobbler.
Complexity 2/5(almost no chances to fail)

padaryta pagal ,,Simply Recepies"

2 comments:

  1. Kazkur dingsta grietinele teslos maisyme :)

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete