Monday, May 16, 2011

Mėlynių Keksas

DSC_0052
Liko truputi daugiau negu 2 savaitės ir vėl galėsime džiaugtis VASARA:) nors praeita savaitė ir taip buvo panaši į ją, neskaitant lietingojo penktadienio, kai teko sėdėti namie ir gurkšnoti karštą kakavą :)
Šiandien ir vėl pirmadienis, lauke saulyte beveik nešviečia todėl planuoju kepti sausainukus ir dalinuosi mėlynių kekso receptu.
Mėlynių Keksas:
DSC_0023
Šis keksas toks skanus, kad esu kepusi jį jau ne vieną karta, o tris mažiausiai. Bandžiau ji ir su baltuoji ir su pienišku ir su juoduoju šokoladu, todėl galiu sakyti, jog variantas kuri pateikiu čia yra tikrai skanus, bei nepakartojamas.
Pirma karta naudojau šviežias mėlynes, kepant variantą pateiktą nuotraukose šaldytas. Su kuriomis buvo skaniau? Bebijo, kad su šviežiom, tada uogos buvo gražiai pasiskirstę po visą tešlą, o ne susitelkia į vieną gabalėlį kekso vidury. Aišku nesakau, kad tai blogai, bet visada reikia siekti geriausio varianto.  
Taigi jei dar turite mėlynių, galite kepti keksą, o jie ne tai palaukite kol turėsite ir tada bandykite pasimėgauti skaniomis akimirkomis:)
DSC_0029
Reikės:
·         200 g sviesto
·         250 g cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         4kiaušiniai
·         tarkuota 1 apelsino žievelė
·         1 a.š kepimo miltelių
·         300 ml miltų
·         100 g pieniško šokolado
·         100 ml ryžių dribsnių
·         400 ml mėlynių
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į sviesto mišinį. Gerai išmaišyti. Tada sudėti šokoladą, ryžių dribsnius. Vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą. Užberti mėlynes.  Pyragą kepti 180˚C apie 1 valandą.
Labai skanu vienas, su vaniliniu plombyru, karšta kakava arba pieniniu kokteiliu.
DSC_0063

No comments:

Post a Comment