Thursday, May 05, 2011

Tikras Varškės Apkepas

DSC_0014
Dar prieš kelias dienas buvo daugiau ne dvidešimt, o dabar atsikeli ryte pasižiūri į termometrą ir matai gražų nulį :( neskamba labai viliojančiai tikrai ne... O į lauką eit visai nesinori, taigi pats laikas parašyti į blogą.
Labai pamėgau Sonatiną, ten tiek puikų, skanių ir įgyvendinamų receptų. Taigi kažkuria dieną gaminau Ferrero Rocher, išėjo tikrai nuostabūs ir labai priminė tikruosius saldainius. Aišku aš nebūčiau aš jei nebūčiau ko nors pakeitus, taigi Agnės editione visi riešutai buvo susmulkinti(taip buvo paprasčiau daryti rutuliukus) ir šokolado naudojau ne 150g., o 100g. beje jo užteko ir netgi liko pasmaližiauti, kol saldainiai stings.
Taip pat dariau Maskarponės tortą, pagal šį receptą, pagrindą ir kremą dariau identiška receptui tik vietoj serbentų naudojau braškes, tortas tikrai buvo tobulas, ir labai priminė viena tortą kuri perkame mašimoje, tik šis buvo skanesnis ir kokybiškesnis:)
DSC_0008
DSC_0022
DSC_0011

Tikras varškės apkepas:
DSC_0027
Prisipažinsiu dar niekada nebuvau kepusi varškės apkepo, gerai, kad šį kartą pirmas ,,blynas“ neprisvilo. Receptą gavau iš savo darbų mokytojos, tikras skanumėlis. Labai švelnus skonis, bei puikiai jaučiasi varškė.
DSC_0001
Reikės:
·         500g riebios varškės
·         2 kiaušinių
·         0,5 stiklinės cukraus
·         0,5 stiklinės manų
·         0,25 l pieno
·         1 pakelio vanilinio cukraus

Varške sutriname, sumaišome su vaniliniu cukrumi, manais. Atskirame inde išplakame kiaušinius, pieną ir užpilame ant varškės masės. Viską sudedame į aliejumi ištepta kepimo skardą. Kepame 180˚ orkaitėje apie 40min arba kol gražiai apskrus. Valgyti šilta su grietine arba uogiene.

DSC_0012

No comments:

Post a Comment