Mėlynėse daug ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų. Jose yra vandens, angliavandenių – gliukozės ir fruktozės, pektinų, organinių rūgščių, vitaminų, taninų ir antocianų. Tiesiog tobulos uogos, vienos iš mano mėgstamiausių, su jom kepu savo firminį mėlyniųkeksą, taip pat esu išbandžiusi ir kitokių receptų.
Varškė tai nepamainomas
baltymų šaltinis, taip pat joje gausu vitaminų A, B, PP, C. Tikras stebuklas ir
toks skanus. Manau kiekvienas yra kepęs kažką su varške, kokį apkepą, kuris
visada išeina nepakartojamo skonio, ar ką panašaus.
Neperseniausiai aš sugalvojau
sumaišyti du šiuos ingredientus viename kepinyje, rezultatas mane maloniai
nustebino.
Varškės Pyragas su Mėlynėmis:
Šį pyragą drąsiai galėčiau vertinti 10 balų iš 10, kepinys tiesiog fantastiškas, nei pridėsi nei atimsi tikrai verta išbandyt.
Reikės:
·
100 g kambario
temperatūros sviesto
·
½ stiklinės
cukraus
·
185 g miltų
·
½ a.š. kepimo
miltelių
·
1 a.š. vanilinio
cukraus
·
žiupsnelio druskos
·
kiaušinio
·
400 g varškės
·
100 g grietinės
·
½ stiklinės
cukraus
·
1 a.š. vanilinio
cukraus
·
2 kiaušinių
·
stiklinės mėlynių
Inde sumaišyti cukrų, druską,
miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įmaišyti sviestą ir maišyti tol kol
nesusidarys trupininga masė. Įmušti kiaušinį ir maišyti tol kol tešla netaps
vientisa. Ja išlipdyti riebalais išteptos kepimo formos kraštus ir dugną.
Kitame inde sumaišyti varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gautą
masę supilti ant tešlos. Apibarstyti mėlynėmis. Kepti 20-25 minutes 200˚C
orkaitėje.
Šaltinis: ,,ManoNamai"
Šaltinis: ,,ManoNamai"
No comments:
Post a Comment