Wednesday, August 15, 2012

Varškės Pyragas su Mėlynėmis




DSC_0012

Mėlynėse daug ląstelienos, bet mažai cukraus ir kalorijų. Jose yra vandens, angliavandenių – gliukozės ir fruktozės, pektinų, organinių rūgščių, vitaminų, taninų ir antocianų. Tiesiog tobulos uogos, vienos iš mano mėgstamiausių, su jom kepu savo firminį mėlyniųkeksą, taip pat esu išbandžiusi ir kitokių receptų.
Varškė tai nepamainomas baltymų šaltinis, taip pat joje gausu vitaminų A, B, PP, C. Tikras stebuklas ir toks skanus. Manau kiekvienas yra kepęs kažką su varške, kokį apkepą, kuris visada išeina nepakartojamo skonio, ar ką panašaus.
Neperseniausiai aš sugalvojau sumaišyti du šiuos ingredientus viename kepinyje, rezultatas mane maloniai nustebino.

Varškės Pyragas su Mėlynėmis:

Šį pyragą drąsiai galėčiau vertinti 10 balų iš 10, kepinys tiesiog fantastiškas, nei pridėsi nei atimsi tikrai verta išbandyt.

Reikės:
·         100 g kambario temperatūros sviesto
·         ½ stiklinės cukraus
·         185 g miltų
·         ½ a.š. kepimo miltelių
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         žiupsnelio druskos
·         kiaušinio

·         400 g varškės
·         100 g grietinės
·         ½ stiklinės cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         2 kiaušinių
·         stiklinės mėlynių

Inde sumaišyti cukrų, druską, miltus, kepimo miltelius, vanilinį cukrų. Įmaišyti sviestą ir maišyti tol kol nesusidarys trupininga masė. Įmušti kiaušinį ir maišyti tol kol tešla netaps vientisa. Ja išlipdyti riebalais išteptos kepimo formos kraštus ir dugną. Kitame inde sumaišyti varškę, grietinę, cukrų, vanilinį cukrų ir kiaušinius. Gautą masę supilti ant tešlos. Apibarstyti mėlynėmis. Kepti 20-25 minutes 200˚C orkaitėje.
Šaltinis: ,,ManoNamai"

No comments:

Post a Comment