Trešnės nuostabios tamsiai raudonos uogos, kuriose gausu provitaminų
A, vitaminų B, C, P, geležies, kalio, natrio, magnio, kalcio, fosforo. Šios
uogos aktyvina medžiagų apykaitą, skatina smegenų veiklą, stiprina kraujagyslių
sieneles. Jų privalumus galėčiau vardinti ir vardinti, bet dabar ne apie tai...
Trešnių Pyragas:
Reikės:
·
100 ml cukraus
·
1 kiaušinio
·
1 kiaušinio trynio
·
1 citrinos žievelės
·
100 g sviesto
·
700 ml miltų
·
300 g trešnių be kauliukų
·
250 ml pieno
·
1 ½ a.š. vanilinio cukraus
·
2 kiaušinio trynių
·
100 ml cukraus
·
1 v.š. sviesto
Dubenyje sumaišyti cukrų, kiaušinį, kiaušinio trynį,
tarkuota citrinos žievelę, sviestą ir miltus. Suvynioti gautą masę į maistinę plėvelę
ir šaldyti šaldytuve vieną valandą.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Atsidėti. Puode
užvirinti pieną su vaniliniu cukrumi. Į pieną pamažu supilti kiaušinių mišinį. Kaitinti
ant silpnos ugnies, kol sutirštės, nuolat pamaišant. Išjungti ugnį, padažo
viduryje dėti šaukštą sviesto.
2/3 tešlos iškloti kepimo formą, ji turėtų būti apie 27 cm
skersmens, užpilti pieno kremu, apibarstyti trešnėmis. Likusią 1/3 tešlos
atsargiai užbarstyti ant viršaus, taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių.
Kepti 45 minutes 200 ˚C orkaitėje.
Atrodo labai gardžiai, bet kur dar sirpsta trešnės rugpjūty, jei tokio pyrago norisi čia ir dabar? :0)
ReplyDeletenu nežinau, bent jau aš jų buvau radus maximoj ir dar už padorią kainą 10Lt/kg :)
ReplyDelete