Tuesday, August 07, 2012

Trešnių Pyragas


DSC_0046

Trešnės nuostabios tamsiai raudonos uogos, kuriose gausu provitaminų A, vitaminų B, C, P, geležies, kalio, natrio, magnio, kalcio, fosforo. Šios uogos aktyvina medžiagų apykaitą, skatina smegenų veiklą, stiprina kraujagyslių sieneles. Jų privalumus galėčiau vardinti ir vardinti, bet dabar ne apie tai...

Trešnių Pyragas:

DSC_0056

Reikės:

·         100 ml cukraus
·         1 kiaušinio
·         1 kiaušinio trynio
·         1 citrinos žievelės
·         100 g sviesto
·         700 ml miltų

·         300 g trešnių be kauliukų
·         250 ml pieno
·         1 ½ a.š. vanilinio cukraus
·         2 kiaušinio trynių
·         100 ml cukraus
·         1 v.š. sviesto

Dubenyje sumaišyti cukrų, kiaušinį, kiaušinio trynį, tarkuota citrinos žievelę, sviestą ir miltus. Suvynioti gautą masę į maistinę plėvelę ir šaldyti šaldytuve vieną valandą.
Kiaušinių trynius išplakti su cukrumi. Atsidėti. Puode užvirinti pieną su vaniliniu cukrumi. Į pieną pamažu supilti kiaušinių mišinį. Kaitinti ant silpnos ugnies, kol sutirštės, nuolat pamaišant. Išjungti ugnį, padažo viduryje dėti šaukštą sviesto.
2/3 tešlos iškloti kepimo formą, ji turėtų būti apie 27 cm skersmens, užpilti pieno kremu, apibarstyti trešnėmis. Likusią 1/3 tešlos atsargiai užbarstyti ant viršaus, taip, kad liktų kuo mažiau tarpelių.
Kepti 45 minutes 200 ˚C orkaitėje.

2 comments:

  1. Anonymous7/8/12 21:36

    Atrodo labai gardžiai, bet kur dar sirpsta trešnės rugpjūty, jei tokio pyrago norisi čia ir dabar? :0)

    ReplyDelete
  2. nu nežinau, bent jau aš jų buvau radus maximoj ir dar už padorią kainą 10Lt/kg :)

    ReplyDelete