Jau gal trečią kartą šiais metais randu voveraičių, pirmas
kartas buvo liepos mėnesį, kai prie Ignalinos važiavome rinkti mėlynių, ir
netyčia užtikome šių grybų. Tada juos tradiciškai apkepėme su
svogūnais ir grietine, nepaisant patiekalo paprastumo buvo labai skanu.
Kreminė Voveraičių Sriuba:
Šį kartą jų radome daugiau, o prisiminus kaip aš mėgstu
kremines sriubas, nutariau pabandyti šią. Tikrai nepaprastai gardi, didelis
ačiū recepto autorei.
Reikės:
·
400 g voveraičių
·
1 svogūno
·
3 bulvių
·
druskos
·
pipirų
·
muskato
·
200 ml grietinėlės
·
1 l sultinio
·
1 v.š. sviesto
Išverdame bulves. Atsidedame. Svieste apkepiname voveraites
ir svogūnus. Užpilame sultiniu, verdame 5-7 minutes. Sudedame bulves, nukeliame
nuo ugnies ir sutriname trintuve. Pagardiname prieskoniais, supilame
grietinėlę. Vėl pakaitiname, bet neužviriname. Skanaus!
Šaltinis: ,,ŽaidimųAikštelė"
No comments:
Post a Comment