Thursday, August 23, 2012

Kreminė Voveraičių Sriuba


DSC_0007

Jau gal trečią kartą šiais metais randu voveraičių, pirmas kartas buvo liepos mėnesį, kai prie Ignalinos važiavome rinkti mėlynių, ir netyčia užtikome šių grybų. Tada juos tradiciškai apkepėme su svogūnais ir grietine, nepaisant patiekalo paprastumo buvo labai skanu.

Kreminė Voveraičių Sriuba:

Šį kartą jų radome daugiau, o prisiminus kaip aš mėgstu kremines sriubas, nutariau pabandyti šią. Tikrai nepaprastai gardi, didelis ačiū recepto autorei.

Reikės:

·         400 g voveraičių
·         1 svogūno
·         3 bulvių
·         druskos
·         pipirų
·         muskato
·         200 ml grietinėlės
·         1 l sultinio
·         1 v.š. sviesto

Išverdame bulves. Atsidedame. Svieste apkepiname voveraites ir svogūnus. Užpilame sultiniu, verdame 5-7 minutes. Sudedame bulves, nukeliame nuo ugnies ir sutriname trintuve. Pagardiname prieskoniais, supilame grietinėlę. Vėl pakaitiname, bet neužviriname. Skanaus!

Šaltinis: ,,ŽaidimųAikštelė"

No comments:

Post a Comment