Thursday, August 30, 2012

Cannelloni su Rikota ir Špinatais


DSC_0114

Neperseniausiai perverčiau savo turimas receptų knygas ir prisirašiau net du lapus receptų kuriuos norėčiau išbandyti. Ir štai pirmasis iš to ilgojo sąrašo. Ji radau Jamie Oliver knygoje ,,Gaminame su Oliveriu“

Cannelloni su Rikota ir Špinatais

DSC_0032DSC_0056
DSC_0024
DSC_0073

Šiuos makaronus gaminu tikrai ne pirmą kartą, išeina labai skanučiai, gal kiek rieboki, bet aj nepakenks. Nepaisant puikaus skonio recepte radau didžiulį minusą parašyta 4 porcijos, o iš tikrųjų visos aštuonios jei nedaugiau, todėl rašydama receptą į čia ji truputi pakoreguosiu, kad būtų 4 porcijos normaliai valgantiems žmonėms, o ne apsiryjaliams.

Reikės:
·         Česnako skiltelės, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais
·         Mažos saujelės raudonėlio
·         1/8 tarkuota muskato riešuto
·         250 g. šaldytų špinatų(atitirpinti)
·         1 v.š. džiovinto baziliko
·         1 skardinės (400g) arba 500g. šviežių pomidorų
·         Druskos
·         Pipirų
·         250g. ricotos
·         Saujos šviežiai tarkuoto parmezano
·         Puse pakelio(250g) cannelloni makaronų
·         100g. mozarelos

·         250ml plakamos grietinėlės
·         Saujos šviežiai tarkuoto parmezano

Keptuvėje įkaitiname aliejų, dedame puse turimų česnakų, raudonėlius, muskato riešutą, pakepiname, tada dedame špinatus, kepiname 5 minutes, tada viską perdedame į didelį dubenį.
Į keptuvę vėl įpilame aliejaus, dedame likusį česnaką, bazilikus, pjaustytus pomidorus, įpilame 200ml vandens. Užviriname, sumažiname kaitrą. Kaitiname apie 15 minučių, kol primins pomidorų padažą. Gautą padažą supilame į pasirinktą kepimo formą.
Pasiimame indą su špinatais į juos įmaišome picotą, bei parmezaną. Gauta mase įdarome makaronus. Juos dedame į skardą ant pomidorų padažo.
Kitame inde gerai išplakame grietinėlę, įmaišomę parmezaną, plakinį sudedame į skarda ant makaronų. Uždedame pjaustytą mozarelą.
Kepame 180˚C orkaitėje 30-35 minutes.

DSC_0012

No comments:

Post a Comment