Friday, March 16, 2012

Trinta Pomidorų Sriuba

 DSC_0013

Kaip jau galėjote pastebėti esu trintų sriubų manijakė. Mano mėgstamiausia trinta pievagrybių. O šį karta nė kiek jai nenusileidžianti pomidorų.

Trinta Pomidorų Sriuba:

Labai paprastai pagaminama ir tiesiog viliojanti tuo paprastumu.
Pomidorus galima naudoti tiek šviežius, tiek skardinėse.

Reikės:
·         1 smulkiai pjaustyto svogūno
·         1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės
·         1 tarkuotos morkos
·         saujos bazilikų
·         aliejaus
·         1kg pomidorų be odelių
·         1,1l sultinio
·         Druskos
·         Pipirų

Į didelį puodą pilame aliejų. Sudedame svogūnus, česnakus, morkas, bazilikus. Uždengiame puodą ir viską verdame 20 minučių, kol suminkštės. Tada į puodą dedame pjaustytus pomidorus, sultinį, verdame dar 20 minučių. Po to sriubą sutriname trintuve. Pabarstome druska ir pipirais.
Nepakartojama su šviesia duona ir sūriu arba grietine.

1 comment: