Thursday, October 11, 2012

Tiramisu


DSC_0147

Itališka virtuvė viena iš mano mėgstamiausiu, patiekalai skanūs ir lengvai pagaminami. Ta pati taisyklė galioja ir desertam.

Tiramisu:

Klasikinis itališkas desertas. Įdomu ar žinojot, kad tai vienas iš sveikiausiu desertu?

Reikės:

·         4 kiaušinių
·         150g cukraus
·         500 g maskarponės
·         200 g finger lady sausainių
·         150 ml stiprios kavos
·         50 ml brendžio
·         6 v.š. kakavos

Kiaušinio baltymus atskirti nuo tryniu. Viename inde plakti baltymus iki standžių putų. Kitame inde trynius su cukrumi iki baltumo. Tada į trynius dėti maskarponę, gerai išmaišyti, tada atsargiai sudėti baltymus ir vėl išmaišyti.
Kava sumaišyti su brendžiu, gautame skystyje mirkyti sausainius(iš vienos pusės, merkti kelėtai sekundžių) juos išdėlioti į pasirinktą indą, tada tepti maskarponės kremo sluoksnį, vėl apdėti sausainiais ir vėl užtepti maskarponės kremo. Šaldyti šaldytuve  per naktį. Prieš pateikiant apibarstyti kakava.

No comments:

Post a Comment