Itališka virtuvė viena iš mano mėgstamiausiu, patiekalai
skanūs ir lengvai pagaminami. Ta pati taisyklė galioja ir desertam.
Tiramisu:
Klasikinis itališkas desertas. Įdomu ar žinojot, kad tai
vienas iš sveikiausiu desertu?
Reikės:
·
4 kiaušinių
·
150g cukraus
·
500 g maskarponės
·
200 g finger lady sausainių
·
150 ml stiprios kavos
·
50 ml brendžio
·
6 v.š. kakavos
Kiaušinio baltymus atskirti nuo tryniu. Viename inde plakti
baltymus iki standžių putų. Kitame inde trynius su cukrumi iki baltumo. Tada į
trynius dėti maskarponę, gerai išmaišyti, tada atsargiai sudėti baltymus ir vėl
išmaišyti.
Kava sumaišyti su brendžiu, gautame skystyje mirkyti
sausainius(iš vienos pusės, merkti kelėtai sekundžių) juos išdėlioti į
pasirinktą indą, tada tepti maskarponės kremo sluoksnį, vėl apdėti sausainiais
ir vėl užtepti maskarponės kremo. Šaldyti šaldytuve per naktį. Prieš pateikiant apibarstyti
kakava.
No comments:
Post a Comment