Seneliai veža ir veža mum obuolius. Gerai, kad randu kur
juos panaudot.
Didysis Obuolių Blynas:
Vaikščiojau po įvairius blogus ir užtikau. Buvo parašyta
obuolių omletas. Aš iš kart susižavėjau. Pagalvojau oho turi būt skanu. Iškart nulėkiau
prie mamos ir sakau ryt pusryčiam obuolių omletas, bet deja ji kažkodėl
susiraukė ir pradėjo klausinėt, kas čia per nesąmonė, juk greičiausia bus
nevalgoma. Truputi įsižeidžiau, bet vis tiek nutariau gamint. To visiškai
nesigailiu, nes dabar tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų.
Reikės(1porcijai):
·
kiaušinio
·
1 v.š. cukraus
·
¼ puodelio miltų
·
¼ puodelio pieno
·
obuolio
·
cukraus pudros
Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Tryni plakti su miltais
ir pienu, kitame inde baltymą plakti su cukrumi. Tada į trynio mase sudėti
plaktą baltymą, o į jų mišinį luptus bei šmuliai pjaustytus obuolius.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, pilti visą tešlą ir kepti ant
silpnos ugnies iš abiejų pusių. Prieš patiekiant apibarstyti cukrau pudra.
No comments:
Post a Comment