Saturday, October 13, 2012

Didysis Obuolių Blynas


DSC_0029

Seneliai veža ir veža mum obuolius. Gerai, kad randu kur juos panaudot.

Didysis Obuolių Blynas:

DSC_0007

Vaikščiojau po įvairius blogus ir užtikau. Buvo parašyta obuolių omletas. Aš iš kart susižavėjau. Pagalvojau oho turi būt skanu. Iškart nulėkiau prie mamos ir sakau ryt pusryčiam obuolių omletas, bet deja ji kažkodėl susiraukė ir pradėjo klausinėt, kas čia per nesąmonė, juk greičiausia bus nevalgoma. Truputi įsižeidžiau, bet vis tiek nutariau gamint. To visiškai nesigailiu, nes dabar tai vienas iš mėgstamiausių pusryčių patiekalų.

Reikės(1porcijai):

·         kiaušinio
·         1 v.š. cukraus
·         ¼ puodelio miltų
·         ¼ puodelio pieno
·         obuolio
·         cukraus pudros

Kiaušinio trynį atskirti nuo baltymo. Tryni plakti su miltais ir pienu, kitame inde baltymą plakti su cukrumi. Tada į trynio mase sudėti plaktą baltymą, o į jų mišinį luptus bei šmuliai pjaustytus obuolius.
Keptuvėje įkaitinti aliejaus, pilti visą tešlą ir kepti ant silpnos ugnies iš abiejų pusių. Prieš patiekiant apibarstyti cukrau pudra.

DSC_0041
(2)

No comments:

Post a Comment