Sunday, October 21, 2012

Lazanija su Grybais ir Grūdėtąja Varške


DSC_0091

Lazanija su Grybais ir Grūdėtąja Varške

DSC_0104

Arba tiesiog lazanija kitaip.

Reikės:
·         12 lazanijos lakštų
·         250 g pievagrybių
·         svogūno
·         brokolio
·         100 ml plakamosios grietinėlės
·         200 g grūdėtos varškės
·         druskos
·         pipirų

·         25 g sviesto
·         50 g miltų
·         400 ml pieno
·         10 ml plakamosios grietinėlės
·         200 g tarkuoto fermentinio sūrio
·         50 g tarkuoto parmezano
·         druskos
·         pipirų

Grybus supjaustyti griežinėliais, sukapoti svogūnus, žiedeliais padalinti brokolius. Svogūnus ir grybus pakepinti aliejuje, supilti grietinėlę, kaitinti, kol sutirštės. Sudėti brokolius ir grūdėtąją varškę. Pagardinti druska ir pipirais.
Karščiui atsparia kepimo forma ištepti sviestu sudėti sluoksnį lakštų, dėti puse įdaro, kita sluoksnį lakštų, likusi įdarą, bei paskutinį lakštų sluoksnį.
Padažui keptuvėje išlydyti sviestą, suberti miltus, išmaišyti. Supilti pieną ir grietinėlę, užvirinti. Suberti sūrį, išlydyti, pagardinti pipirais ir užpilti ant makaronų.
Kepti 180˚C orkaitėje 45 minutes.

No comments:

Post a Comment