Monday, May 16, 2011

Mėlynių Keksas

DSC_0052
Liko truputi daugiau negu 2 savaitės ir vėl galėsime džiaugtis VASARA:) nors praeita savaitė ir taip buvo panaši į ją, neskaitant lietingojo penktadienio, kai teko sėdėti namie ir gurkšnoti karštą kakavą :)
Šiandien ir vėl pirmadienis, lauke saulyte beveik nešviečia todėl planuoju kepti sausainukus ir dalinuosi mėlynių kekso receptu.
Mėlynių Keksas:
DSC_0023
Šis keksas toks skanus, kad esu kepusi jį jau ne vieną karta, o tris mažiausiai. Bandžiau ji ir su baltuoji ir su pienišku ir su juoduoju šokoladu, todėl galiu sakyti, jog variantas kuri pateikiu čia yra tikrai skanus, bei nepakartojamas.
Pirma karta naudojau šviežias mėlynes, kepant variantą pateiktą nuotraukose šaldytas. Su kuriomis buvo skaniau? Bebijo, kad su šviežiom, tada uogos buvo gražiai pasiskirstę po visą tešlą, o ne susitelkia į vieną gabalėlį kekso vidury. Aišku nesakau, kad tai blogai, bet visada reikia siekti geriausio varianto.  
Taigi jei dar turite mėlynių, galite kepti keksą, o jie ne tai palaukite kol turėsite ir tada bandykite pasimėgauti skaniomis akimirkomis:)
DSC_0029
Reikės:
·         200 g sviesto
·         250 g cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         4kiaušiniai
·         tarkuota 1 apelsino žievelė
·         1 a.š kepimo miltelių
·         300 ml miltų
·         100 g pieniško šokolado
·         100 ml ryžių dribsnių
·         400 ml mėlynių
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į sviesto mišinį. Gerai išmaišyti. Tada sudėti šokoladą, ryžių dribsnius. Vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą. Užberti mėlynes.  Pyragą kepti 180˚C apie 1 valandą.
Labai skanu vienas, su vaniliniu plombyru, karšta kakava arba pieniniu kokteiliu.
DSC_0063

Sunday, May 08, 2011

Maskarponinis Kavos Tortas

DSC_0033
Lyja, lyja ir lyja, net neplanuoja nustot. Saule taip gudriai pasislėpė už debesų, jog jos visiškai nesimato. Oras šaltas, pučia vėjas. Ką veikt? Nebent sėdėt namie su arbatos arba kavos puodeliu rankoje, o kad būtų smagiau galima išsikepti ir torčiuką:)
Maskarponinis kavos tortas:
DSC_0048
DSC_0027
DSC_0021DSC_0054

Vos tik pamačiau šio torto nuotraukas iškart supratau, noriu:). Perskaičius receptą mano entuziazmas kažkur išgaravo, pagrindo receptas švelniai tariant pasirodė keistas, bet laimei surizikavau, tikrai nenusivyliau, buvo dieviškai skanu ypač pirma dieną kai jis buvo šviežutėlis(nuoširdžiai patariu, valgykite kuo greičiau, nes kuo ilgiau stovės tuo bus neskanesnis :D
Kaip galit pastebėt tortų puošimo srityje aš nevykėlė, bet ką jau padarysi.
Šokoladiniam biskvitui:
·         3 v.š. sviesto
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         1/3 puodelio miltų
·         1/3 puodelio kakavos
·         4 kiaušinių
·         2/3 puodelio cukraus
Kavos kremui:
·         350g. maskarponės
·         200 ml riebios grietinėlės
·         2 a.š. kavos
·         2 v.š. vanilinio cukraus
Kavos sirupui:
·         ¼ puodelio karšto vandens
·         3 v.š. cukraus
·         2 v.š. kavos
Pradedame nuo biskvito. Sumaišyti kakava ir miltus. Pasiimti kitą indą, padėti jį ant garų ten supilti kiaušinius ir cukrų, plakti, kol masė taps 50˚C karštumo, viską daryti labai atsargiai, kad kiaušiniai neišvirtu-iškeptų. Tada indą nukelti nuo vandens, ir mase maišyti didžiausiu galingumu kol ji atšals, tada galingumą sumažinti ir maišyti viską dar 5 minutes. Tada kitame inde ant garuojančio vandens ištirpdyti sviestą su vaniliniu cukrumi, nukelti nuo garų. I kiaušinių mase rankiniu būdu po truputi įmaišome miltus. Tada apie stiklinę gautos tešlos sudedame į sviestą, sumaišome, gražiname mišinį į indą su tešla. Masę supilame į torto formą įdedame į 180˚C orkaite ir kepame 40-45 minutes. Atšaldome.
Kremas. Viename inde sumaišome maskarponę. Kitame gerai išplakame grietinėlę. Sudedame grietinėle į maskarponę. Įdedame kava ir cukrų. Gerai sumaišome.
Sirupas. Į vandenį sudedame kava ir cukrų, sumaišome, atšaldome.
Atšalusi biskvitą perpjauname per puse. Vieną iš tų pusių dedame ant lėkštės. Apšlakstome ½ kavos sirupo. Dedame truputi mažiau ne puse maskarpnės kremo, paskirstome jį. Dedame kita biskvitą apšlakstome ji likusiu kovos sirupu, viską aptepame likusiu kremu. Papuošiame(aš puošiau šokoladu ir kavos pupelėmis). Tada dedame į šaldikli ir laikome ten 3-4 valandas. Ragaujame.
DSC_0014
DSC_0044
DSC_0026DSC_0018

Thursday, May 05, 2011

Tikras Varškės Apkepas

DSC_0014
Dar prieš kelias dienas buvo daugiau ne dvidešimt, o dabar atsikeli ryte pasižiūri į termometrą ir matai gražų nulį :( neskamba labai viliojančiai tikrai ne... O į lauką eit visai nesinori, taigi pats laikas parašyti į blogą.
Labai pamėgau Sonatiną, ten tiek puikų, skanių ir įgyvendinamų receptų. Taigi kažkuria dieną gaminau Ferrero Rocher, išėjo tikrai nuostabūs ir labai priminė tikruosius saldainius. Aišku aš nebūčiau aš jei nebūčiau ko nors pakeitus, taigi Agnės editione visi riešutai buvo susmulkinti(taip buvo paprasčiau daryti rutuliukus) ir šokolado naudojau ne 150g., o 100g. beje jo užteko ir netgi liko pasmaližiauti, kol saldainiai stings.
Taip pat dariau Maskarponės tortą, pagal šį receptą, pagrindą ir kremą dariau identiška receptui tik vietoj serbentų naudojau braškes, tortas tikrai buvo tobulas, ir labai priminė viena tortą kuri perkame mašimoje, tik šis buvo skanesnis ir kokybiškesnis:)
DSC_0008
DSC_0022
DSC_0011

Tikras varškės apkepas:
DSC_0027
Prisipažinsiu dar niekada nebuvau kepusi varškės apkepo, gerai, kad šį kartą pirmas ,,blynas“ neprisvilo. Receptą gavau iš savo darbų mokytojos, tikras skanumėlis. Labai švelnus skonis, bei puikiai jaučiasi varškė.
DSC_0001
Reikės:
·         500g riebios varškės
·         2 kiaušinių
·         0,5 stiklinės cukraus
·         0,5 stiklinės manų
·         0,25 l pieno
·         1 pakelio vanilinio cukraus

Varške sutriname, sumaišome su vaniliniu cukrumi, manais. Atskirame inde išplakame kiaušinius, pieną ir užpilame ant varškės masės. Viską sudedame į aliejumi ištepta kepimo skardą. Kepame 180˚ orkaitėje apie 40min arba kol gražiai apskrus. Valgyti šilta su grietine arba uogiene.

DSC_0012

Monday, April 18, 2011

Jogurtinis Pyragas su Laimais

DSC_0061
Pagaliau atostogos, atrodo, kad galėčiau ramiai išsimiegoti, bet deja taip nėra. Rytais atsikeliu kokia 8-9 valanda ir baisiai neturiu ką veikti, o vakarais kokia 6 einu pagulėti ar tai ne juokinga? Manau, kad tikrai taip:)
Šiai savaitei turiu ganėtinai daug planų kulinarijos srityje: Ferrero Rocher(pagal Sonatina) šį receptuką jau senokai esu nusižiurusi, bet taip ir neišbandau, o dabar kai jau nusipirkau visus ingridientu, labai netgi galimas daiktas, kad po kelių dienų jie puikuosis ant mano stalo. Tiramisu, ta proga, kad Rimi buvo akcija maskarponės sūriui(jo pasiėmiau net kilogramą) planuoju tobulinti savojo deserto kokybę, praeita karta jis tikrai buvo labai skanus, bet manau kiek per skystas. Ir paskutinis planas tikras varškės apkepas, gal skaniausias koki tik kada esu ragavus, gavau jo receptą taigi reikės išmėginti.
Bet užteks tu ateities planų, geriau jau:
Jogurtinis Pyragas su Laimais:
DSC_0078
Šis pyragas savo skoniu truputi primena varškės pyragą, tik yra lengvesnis ir puresnis. Po vienos savo nesėkmės su citrininiu pyragu, labai bijojau imtis ir šito, galvojau vėl neišeis bus per kartu. Laimei šį karta viskas klostėsi puikiai, pyragas gavosi geresnis nei tikėtasi tikras gardumėlis, o jau tas padažas. Taipgi ši pyragą skaniausia valgyti šilta, o dar geriau ką tik iškepta:)
Tešlos sudėtis:
·         1 puodelio natūralaus, kuo galima riebesnio jogurto
·         1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
·         1 puodelio cukraus
·         1 laimo žievelės
·         ¼ puodelio laimų sulčių
·         2 kiaušinių
·         1 2/3 puodelio miltų
·         3 a.š. kepimo miltelių
·         2 a.š. sodos
·         1/8 a.š. druskos
Padažo sudėtis:
·         350g. mėlynių arba braškių arba šių uogų mišinio
·         ¼ puodelio vandens
·         3 v.š. cukraus
·         1 v.š. laimų sulčių
Pyrago gamyba:
Dideliame inde sumaišome jogurtą, aliejų, cukrų, laimo žievelę ir laimo sultis. Vienas po kito sudedame kiaušinius, maišome po kiekvieno kiaušinio. Sudedame miltus, kepimo miltelius, nugesintą sodą ir druską, sumaišome. Mišinį sudėti į sviestu ištepta formą ir kepti 35-40minučių 180˚C orkaitėje, kol atsiras auksinis rudumas. Iškepus pyragą reikia išimti iš formos, nes kitaip jis gali prilipti. Patiekti šilta.
Padažo gamyba:
Uogas, vandenį, cukrų ir sultis sutrinti trintuve. Viskas padažas padarytas. Galite pilti ant pyrago gabalėlių ir valgyti.
DSC_0061
Šaltinis: SmitttenKitchen

Saturday, April 16, 2011

Penne Rigate su Grybais

ASC_0061
Trumpas postukas:)
Šiandien turiu visai neblogų planų susiejusių su gaminimu, planuoju išbandyti jogurtinį pyragą. Taigi jei pasiseks laukit:)
Penne Rigate su grybais:
Visai neblogas ir greitas receptukas, manau labiausia jis pravers vasaros gale arba rudeni, kai būsime prisirinkę krūvas grybų ir nežinosime ką su jais daryt.
·         350g. penne rigate makaronų
·         50g. sviesto
·         200g. šaldytų baravykų(galima ir šviesiu ir džiovintų)
·         1 svogūno
·         0,5 puodelio pomidorų pastos
·         petražolių
·         druskos
·         pipirų
Svogūną smulkiai supjaustyti, pakepinti aliejuje, sudėti pjaustytus grybus, pakepinti. Sudėti druska, pomidorų pastą ir kepti apie 10minučių. Per tą laiką išvirti makaronus, juos sudėti į gaminamą padažą įdėti sviesta, kapotas petražoles ir pipirus.

Friday, April 15, 2011

Šokoladinia vafliai

ADSC_0036
Eilinis ilgas tarpas, tokia jau aš negaliu rašyti reguliariai, man tiesiog neišeina. Ir tai visai ne todėl, kad neturėčiau ką rašyti. Ir visai ne todėl, kad man pritrūko receptų, tikrai ne. Tiesiog tingisi ir nieko čia nepakeisi.Ši savaitė tikrai keistoka, joje buvo keletas nemalonių įvykių, bet jie beveik pamiršti. Jau ryt savaitgalis ir išsvajotosios Velykų atostogos, pagaliau išsimiegosiu ir ne tik:)Beje artėja Velykos, pats laikas paieškoti įdomesnių receptų. Gal jau radote kokių?
Šokoladiniai vafliai:
m... tiesiog dievinu vaflius paprastus, su bananais, saulėgrąžom ar obuoliais, visi jie skanučiai, minkštučiai. Nepamirškime tik to jog jiems reikalinga vaflinė. Taigi tiems kas juos turi siūlau laiko patikrinta receptuką. Iš šio tešlos kiekio tikrai išeis nemažai vafliu, tad jei ketinate suvalgyti tik kelis siūlau ji padalinti i dvi ar net tris dalis.
Sudėtis:
·         125g. sviesto
·         150g. cukraus
·         citrinos žievelė
·         3 kiaušiniai
·         250ml pieno
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         7v.š. kakavos
ADSC_0015ASC_0017
ADSC_0032
ADSC_0037

Pirma sumaišome sausus produktus(cukrų, miltus, kepimo miltelius, kakava, citrinos žievelę), tada maišydami dedame skystus produktus(kambario temperatūros sviestą, kiaušinius, pieną) sumaišome. Kepame vaflinėje apie 5-10minučių. *niam*

Wednesday, March 02, 2011

Vištienos ir pievagrybių pyragas

ASC_0219


Vis neprisiruošiu išbandyti praeitam poste žadėtų receptų. Atrodo parėjo ištisa švaitė, net savaitgalis, o aš visiškai nerandu laiko. Nors ir labai norėčiau paragaut tu paprikinių pyragaičių. Mano nuomone jie turėtų būti tikras niam niam : )

Dar vienas dalykas baigiu žaist su anglų kalba kol ji manęs nepribaigė. Nes viena yra parašyti posta lietuviškai, tai užima visai nedaug laiko. O visai kas kita jį dar ir į anglų kalba išverst, tikra kančia, o juk google vertėju nesinaudosi, nes jei netyčia taip ir padarytum, tai greičiausiai tik apsijuoktum pateikusi ta tobuląjį vertima. Taigi nuo šiol rišu su anglų kalba, nu nebent atsirastų skaitytoju kurie nesupranta lietuviškai. O vargu, kad taip nutiks.

Ar turiu kokiu artimesnių planų? Tai aišku, visai norėčiau šį savaitgali apsilankyti Vilniuje. Juk bus ,,Pelenė‘‘ ir Kaziuko mugė. Per kurias galėčiau prisirinkti įvairiausių gėrybių. Pradedant kosmetika baigiant įvairiais aksesuarais. Gal kuri nors planuojat ten nuvykti?

Jei taip būtų įdomu sužinoti ką tiksliau planuojate ten aplankyti, ką nusipirkti. O po viso to reikalo norėčiau, kad ir įspūdžiais pasidalintumėt, juk taip įdomu. O gal kas planuojate ne vien stebėt, bet ir dalyvaut.

Vištienos ir pievagrybių pyragas:

ASC_0117

Galima sakyti, jog šis pyragas kaltas dėl neiškeptų keksiukų, bet turiu tokia nuojauta, jog jis žymiai už juos skanesnis. Pats pyragas man labai patinka, gaminu jį jau ne pirma karta ir aišku šio pyrago yra ne viena rūšis. Taigi galite tikėtis, kad netolimoje ateityje įdėsiu panašaus ir aišku skanaus pyrago receptą.
Kas man patinka šiame pyrage? Gal tai kaip puikiai dera pievagrybiai, sūris ir vištiena. Derinys labai gardus. Nemeluosiu sakydama, kad pyragas tiesiog tirpsta burnoje.
Išeina apie 8 porcijas. Pyrago skonis 10/10. Sudėtingumas 2/5(svarbiausia lakštų nepalikti per storų, arba nepadaryti per plonų)

ASC_0150

Sudėtis:
• 4 sluoksniuotos tešlos lakštai (naudojau ,,Mantingos‘‘ geltoną pakelį)
• 4 saujos fermentinio sūrio
• 400g. vištienos
• 2 didelės morkos
• 1 didelis poras
• česnako skiltelė
• 400g. pievagrybių
• druskos
• pipirų
• raudonosios paprikos miltelių

ASC_0159

Pasiruošiame dubenėlį kuriame maišysime įdarą . Smulkiai supjaustome česnaką, pakepame. Suberiame smulkiai pjaustyta vištieną(naudojau krūtinėlę). Kepame iki lengvo apskrudimo. Sudedame į dubenėlį. Tada pakepame tarkuotas morkas. Sudedame į dubenėlį. Pora supjaustome griežinėliais, pakepame, sudedame į dubenėlį. Tada kepame pievagrybius. Juos taipgi sudedame į dubenėlį. Viską gerai sumaišome. Pagardiname prieskoniais.
Iškočiojame tešlos lakštus. Dedame vieną lakštą ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Ant to lakšto dedame trečdalį įdaro. Pabarstome sauja sūrio. Dedame kitą lakštą. Užspaudžiame kraštus. Dedame kitą trečdalį įdaro, vėl barstome sūriu. Dedame trečiąjį lakštą. Suspaudžiame kraštus. Sudedame visa likusi įdarą, užbarstome saują sūrio. Dedame paskutinį tešlos lakštą. Užspaudžiame kraštus, tada dar karta juos užspaudžiame, tik šį kartą jau su šakute. Įkaitiname orkaitę iki 215˚C. Kepame pyragą 15 minučių. Tada jį ištraukiame, apibarstome likusiu sūriu ir kepame dar 5 minutes. Skanaus!!!

ASC_0165

Tuesday, February 22, 2011

Avokadų ir Krevečių salotos / Avocado and Shrimps Salad

Nuobodi ir sunki savaitė, kuri jau dabar pradėjo įgrysti. O dar krūvos pamokų. Man baisiai, baisiai reikia atostogų, o jos dar negreit.

Taip pat savaitgali susiradau krūva receptų kuriuos norėčiau išbandyti. Jų yra apie 20 ir visi tokie įdomūs. Ką manot jei pirmu bandymu pasirinkčiau paprikų pyragėlius? Patiktų?
Knygų mugėje, buvo tikrai smagu. Labai daug pigių knygų po 5litus, deja jos manęs nesuviliojo, kažkaip nesu įpratus pirkti ko man nereikia, net jei ir kaina būna labai maža. Aišku viena knyga nusipirkau, apie bakalauro studijas UK, jei ką tai viena iš mano svajonių.

Avokadų ir krevečių salotos:

ADSC_0088

Šį receptą drąsiai galėčiau vadinti klasika. Net neatsimenu kada pirma karta ragavau šio skanėsto, kuri man darydavo tėvai. Salotos tikrai skanios ir įdomios, o svarbiausia čia ne koks receptas nukopijuotas nuo knygos ar blogo. O tikrai unikalus(tikiuosi mano šeimos receptas. Patariu išbandyt ir tikiuosi nenusivilsit.
Kaip matot produktų nedaug. Patariu valgyt su skrudinta duona arba kaip aš dariau šį kartą su Tortilla Chips.

Sudėtis:
• 3 kietai virti kiaušiniai
• 3 avokadai
• 200g. krevečių
• 200g. sūrio
• 3 salotų lapai
• 1 citrinos sultys
Visus ingridientus supjaustome kubeliais sumaišome užpilame citrinų sultimis, vėl sumaišome valgome. Paprasta?

ADSC_0078

This week is hard and boring. I hate it. And I have so much homework to do. I really, really need a break, but I won’t get any soon.
Also during the weekend I find a lot of nice recipe, which I would like to try. It’s 20 of them and they are very interesting. What would you say if I make priority for pepper cupcakes? Would you like it?
Book Market was such a fun. There were a lot of books just for 5litas. But I didn’t buy any of them. Because I’m not that kind of girl witch spend her money on things she don’t need at all. Of course I bought one book, about baccalaureate studies in UK. In fact it is one of my biggest dreams.

Avocados and shrimps salad:

ADSC_0081

This recipe I could call classic one. I even can’t remember thirst time tasting it. Salad is delicious and interesting. But most important thing about this recipe is that my parents create it (I hope so) and you won’t find it anywhere else. It’s not copied from cook book or from blog, it’s all mine. Try it, I hope you won’t chagrin.
It’s not many of products, as you can see. Eat it whit toast or whit Tortilla Chips.

Ingredients:
• 3 hard boiled eggs
• 3 avocados
• 200g. shrimps
• 200g. cheese
• 3 salad leafs
• 1 lime juice
You need to cut all ingredients to small cubes. Mix it. Put lemon juice on. Mix again. Easy?

DSC_0092

Friday, February 18, 2011

Dar Kartą Mėlynės / Once Again Blackberries

Šiandien, buvau labai pavargusi, o dar mokykla. Greitu laiku miego trukumas mane turėtu pribaikt. Laimei tai netrukdo gaminti.

Jau senokai buvau nusižiūrėjus vieną nuostabų receptą. Blyneliai su mėlynėmis. M..... skamba viliojančiai, bent man, kai šaldiklis prigrustas mėlynių, vos įmanoma uždaryti.
Beje ryt knygų mugė. Ir taip aš joje dalyvauju. Kiek girdėjau šiais metais ji turėtu būti nuostabi, nors kai man bus pirmas kartas neturėsiu su kuo ir palyginti, bet nuoširdžiai tikiuosi, kad patiks, o jei ne tai tikiuosi, kad bent laikas praleistas kelionėje neprailgs : )

Purūs blyneliai su mėlynėmis:

DSC_0068

Tiesa sakant kai pradėjau kepti blynelius gero rezultato visiškai nesitikėjau, jie bandė svilti ir panašiai. Tai po gi juos buvo labai sunku vartyti jie prastai kepė. Tai vyko iki tol kol sviesta(nurodyta recepte) nepakeičiau į aliejų. Jis žymiai geriau tinka šiems ir ne tik šiems blyneliams kepti, jie nesvyla ir nelimpa prie keptuvės. Kaip ir sakiau pradžia man atrodė nekokia, bet kai prisėdau valgyti mano nuomone pasikeitė, blyneliai išėjo nuostabūs, puručiai lengvučiai. O ir mėlynės čia tiesiog puikiai tiko. Be to valgant patarčiau blynelius apibarstyti cukrumi, bus skaniau nei skanu.
Pagal receptą išeina apie 12 purių blynelių, kurių užkasti užteks 3 žmonėms, pavalgyti 2.
Blynelių skonis 10/10. Sudėtingumas gaminant 1/5.

sudėtis:
• 1 puodelio miltų
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 0,5 a.š. sodos
• 0,25 a.š. druskos
• 1,5 v.š. cukraus
• 1 kiaušinis
• 1,5 puodelio pasukų
• 2 v.š. sviesto
• 1 puodelio mėlynių
• aliejaus, kepimui

sumaišyti miltus, kepimo miltelius, soda, druską, cukrų. Įmaišyti kiaušinį, pasukas, sviesta. Viską suplakti virtuviniu kombainu.
Į įkaitinta keptuvę įpilti aliejaus. Pilti blynų tešla(vienoj keptuvėje išeina kepti apie 2 blynus. Vienam blynui reikia apie trijų v.š. tešlos) ją gausiai apibarstyti mėlynėmis. Kai ant tešlos viršaus atsiras burbuliukų apversti ir truputi pakepti, kol gražiai apskrus.

DSC_0018
 
DSC_0046
 
Today I was very tired, but still I was at school... if I won’t sleep enough I think I will become crazy. Luckly that won’t stop me from cooking.

Long time ago I saw one perfect recipe. Blueberry pancakes. M... sounds wonderful. Once again I will remand you :D my freezer is full of blackberries. I even thought I won’t close it.
Oh yehh tomorrow is book mart in Vilnius. And yes I will go to see it. I heard that this year it should be pretty good. Sadly I won’t be able to compare. Because It will be first time then I visit it. I hope I will like it, if not, I hope that the time spend on journey will be nice ; )

Light Blubbery pancakes:

DSC_0065

Honesty then I start to bake this pancakes I thought it will be disaster. I have this kind of thoughts until I replaced butter to sunflower oil. After that moment everything started to go well. As I sad beginning was terrible, but then I started to eat I realised: it’s amazing. Pancakes were light and delicious. And blackberries was the berries just for this kind of pancakes. Also then you will eat this pancakes try to put little bit sugar on them. It makes them even more delicious.
Using this recipe you can make about 12 pancakes. 3 people will be able to have a light snack. Or 2 people will be able to get stuffed.

Ingredients:
• 1 cup flour
• 1 teaspoon baking powder
• 0,5 teaspoon soda
• 0,25 teaspoon salt
• 1,5 tablespoon sugar
• 1 egg
• 1,5 cup buttermilk
• 2 tablespoon butter
• 1 cup blackberries
• Sunflower oil, for baking

Mix flour, baking powder, soda, salt, sugar. Mix in egg, buttermilk, butter. Mix everything with blender.
Cook everything in hot pan whit sunflower oil. In the same time you can bake 2 pancakes in your pan. One pancake takes 3 tablespoons of dough. You need to overturn pancakes then you see small bubbles on your pancakes top. When you turn your pancakes upside down bake them shortly. They are ready to be eaten.

DSC_0082
 
šaktinis: SmittenKitchen

Thursday, February 17, 2011

Mėlynių pyragas / Blackberries crumb bars

Labai, labai seniai rašiau, o kaip žinia po tokios pertraukos turi būti ir pasikeitimu, juk tiek laiko praėjo. Tikiuosi patinka naujas blogo stilius, nes man asmeniškai šis žymiai priimtinesnis. Dar nusprendžiau ant fotografijų nerašinėti, vis tiek jos niekam nereikalingos, bei negadinti jų kraštų – tai neprideda jokio grožio :D.

O kai nauja pradžia tai ir recepto reikia šis man asmeniškai labai patiko radau viename blogę, pasirodė labai paprastas, o ir šaldiklis visas perkimštas įvairiausiom uogom, kurias reikia sunaudoti, bent iki vasaros pradžios, juk bus nauju dar skanesnių ir svarbiausia šviežesnių.

Mėlynių gabalėliai:

DSC_0015
Šį pyragą neįtikėtinai paprasta pagaminti, beveik nieko nereikia daryti, užtrunka vos pora minučių. Aišku kepimo laikas ilgokas plius reikia palaukti, kol pyragas atšals, nes jei pjaustysi karšta gausis tikra košė. Aišku pyragas nėra pats idealiausias galėčiau pastebėti kelis minusus. Mėlynės yra šiek tiek per rūgščios, bet tai tikrai nekenkia galima sakyti tai net pagerina pyragą, tikrasis minusas yra tame, kad viršutinis tešlos sluoksnis apskrunda, sukietėja ir jame labai juntamas cukrus, valgant tikrai yra saldoka: )

Bet nepaisant visu minusu pyragą vertinu gerai. 7/10 pagal skoni ir 1/5 pagal sudėtingumą.

Tešlai:
• 1 puodelio cukraus
• 1 a.š. kepimo miltelių
• 3 puodelių miltų
• 225g. sviesto
• 1 kiaušinio(naudojau L dydį)
• 0,25 a.š. druskos
• 1 citrinos žievelė

Įdarui:
• 1 citrinos sulčių(naudokit tą nuo kurios tarkavot žievelę)
• 4 puodelių mėlynių(tinka tiek šviežios tiek šaldytos)
• 0,5 puodelio cukraus
• 4 a.š. kukurūzų miltų

Tešlai: sumaišyti cukrų, miltus, kepimo miltelius, druską, citrinos žievelę. Šakute įmaišyti kambario temperatūros sviesta ir kiaušinį. Puse tešlos sudėti į kepimo formą(kitą puse pasilikti, jos reikės vėliau). Forma turėtų būti apie 30*25cm dydžio.
Įdarui: sumaišyti, cukrų, kukurūzų miltus, citrinos sultis. Atsargiai įmaišyti mėlynes. Viską sudėti į skardele ant tešlos. Uždėti kita tešlos puse.
Kepti apie 45minutes 190˚C orkaitėje.
Atvėsinti ir supjaustyti stačiakampiais. SKANAUS!

DSC_0026

That was very long time! As you know after this kind of break always comes changes. I hope you will like my new blog style, because I adore it. Also I decided, no more stupid writing on the pictures, nobody needs it. And also no more white edges, they don’t make any sense :D.

For new beginning you need a new recipe. I found the one in one really nice blog. It was very simple to make. And also it was very useful, because my fridge is full of berries, which I need to use till summer. Because summer will bring new berries, delicious berries.

Blackberries crumb bars:

DSC_0018

This cake is made very simple. You haven’t to do nothing difficult. And preparation takes only few minutes. Of course baking time is long enough plus you need to wait till pie gets cold. Cause if you cut it warm you will get one sweet mush. Believe me you don’t want that. Of course crumb bars have some minuses to. Blackberries is little bit to sour, oh really this isn’t a minus at all. Real minus is that crust on top of the pie is little bit too sweet for me.

Anyway pie is good. The taste is 7/10 and the difficult is 1/5.

Crust:
• 1 cup sugar
• 1 teaspoon baking powder
• 3 cups flour
• 225 g. butter
• 1 egg(I used size L)
• 0,25 teaspoon salt
• 1 lemon zest

Filling:
• 1 lemon juice(use that lemon, which you used for zest)
• 4 cups blackberries(you can use fresh or frozen)
• 0,5 cup sugar
• 4 teaspoon corn flour

Crust: mix sugar, flour, baking powder, salt, lemon zest. then using fork mix in butter and egg. Half of dough put in baking form(other half of dought keep for latter). Your baking form should be 30*25cm.
Filling: mix sugar, corn flour, lemon juice. Then gently mix in blackberries. Put everything on dough which lays in baking form. Then put the next half of dough on the blackberries filling.
Bake in the 190˚C oven for 45minutes.
Let it cold and then cut in small rectangular. BON APETIT!


šaltinis: smittenkitchen