Dar vienas desertukas.
Obuolių Pyrago Sausainiukai:
Reikės:
·
2 ½ puodelių miltų
·
2 v.š. cukraus
·
1 a.š. druskos
·
225 g. šalto sviesto pjaustyto kubeliais.
·
½ puodelio vandens
·
3 obuolių
·
trupučio citrinos sulčių
·
1/3 puodelio cukraus
·
1 a.š. cinamono
·
1 a.š. muskato
·
kiaušinio
·
cukraus
Dideliame inde maišome miltus, cukrų, druską. Tada įmaišome
sviestą. Tada įpilame vandenį ir maišome, suformuojame rutulį, jį susukame į
maistine plėvelę. Tešlą dedame į šaldytuvą ir šaldome bent valandą.
Obuolius supjaustome griežinėliais. Sudedame į dubenį
pabarstome cukrumi, prieskoniais, sumaišome, tada užpilame citrinų sulčių ir
vėl pamaišome.
Kai tešla atšąla ja padaliname į kelias dalis ir kočiojame
iš 0.3cm storio tešlos išpjauname 2 gražius vienodus rutulius(kaip pjovimo
formą galite naudoti stikline, puodelį ar ką kitą) imame vieną apskritimą,
dedame ant jo obuolio griežinėli ant viršaus dedame kita tešlos apskritimą,
kraštus suspaudžiame šakute, per vidurį įpjauname. Ta patį padarome su likusia
tešla.
Sausainukus sudedame ant kepimo popieriumi išklotos skardos,
aptepame plaktu kiaušiniu, pabarstome cukrumi. Kepame 180˚C orkaitėje 25
minutes.
Šaltinis: ,,Smitten Kitchen“
Super, labai skaniai ir graziai atrodo
ReplyDeleteAtrodo nuostababiai
ReplyDeletejie ne tik atrodo jie ir yra nuostabus :)
ReplyDeleteO sviesto nereikia ištirpinti? (:
ReplyDeletejokiais būdais ne, jis turi būti net kiek vesokas :)
Delete