Monday, April 16, 2012

Sriuba su Pelėsiniu Sūriu


DSC_0004

Kokia laimė maximoje radau akcija savo mėgstamam pelėsiniam sūriui. O diena prieš buvau radusi sriubos receptą su juo.

Sriuba su Pelėsiniu Sūriu

DSC_0035

Tikrai netikėtas derinys, kaip bebūtų keista švelnaus ir malonaus skonio, tikras skanumėlis. Bebijo skonis labai priklauso ir nuo pelėsinio sūrio, tad atsargiai. Aš naudojau vokiška ,,Dor Blu“.

Reikės:
·         3 svogūnų
·         2 v.š. sviesto
·         1 v.š. miltų
·         2 stiklinių sultinio
·         200 ml grietinėlės
·         200g. mėlynųjų pelėsių sūrio
·         Muskato
·         1/3 a.š. garstyčių
Svogūnus nulupame, susmulkiname ir kepiname svieste tol kol jie apskrunda, bei suminkštėja, užbarstome miltus ir sutriname trintuve. Į gautą masę supilame sultinį, grietinėlę ir verdame maišydami tol kol sriuba ims burbuliuot. Tada į puodą supilame trupintą sūrį, pabarstome muskato, įdedame garstyčių ir nedelsdami pilame į lėkštes, o tada belieka tik valgyti. Skanaus!



1 comment: