Kokia laimė maximoje radau akcija savo mėgstamam pelėsiniam
sūriui. O diena prieš buvau radusi sriubos receptą su juo.
Sriuba su Pelėsiniu Sūriu
Tikrai netikėtas derinys, kaip bebūtų keista švelnaus ir
malonaus skonio, tikras skanumėlis. Bebijo skonis labai priklauso ir nuo
pelėsinio sūrio, tad atsargiai. Aš naudojau vokiška ,,Dor Blu“.
Reikės:
·
3 svogūnų
·
2 v.š. sviesto
·
1 v.š. miltų
·
2 stiklinių sultinio
·
200 ml grietinėlės
·
200g. mėlynųjų pelėsių sūrio
·
Muskato
·
1/3 a.š. garstyčių
Svogūnus nulupame, susmulkiname ir kepiname svieste tol kol
jie apskrunda, bei suminkštėja, užbarstome miltus ir sutriname trintuve. Į
gautą masę supilame sultinį, grietinėlę ir verdame maišydami tol kol sriuba ims
burbuliuot. Tada į puodą supilame trupintą sūrį, pabarstome muskato, įdedame
garstyčių ir nedelsdami pilame į lėkštes, o tada belieka tik valgyti. Skanaus!
Ohoho kaip skaniai! :)
ReplyDeletekvepalai --------- plastikiniai langai -------- LIMUZINU NUOMA