Saturday, March 30, 2013

Švediškos Bandelės su Grietinėle


DSC_0236

Neseniai prisiminiau savo buvusios mokyklos bandeles. Pasaka. Puri mielinė tešla, viduje grietinėlės kremas, o viską vainikuoja cukraus pudra.

Švediškos Bandelės su Grietinėle:

DSC_0217

Jei neklystu dar vadinamos Semla. Tešla kiek kietesnė nei mano išsvajotųjų bandelių, bet rezultatas nenuvylė, tik viena bėda reikia suvalgyti labai greitai max per 2 dienas.

Reikės:

·         430-500 g miltų
·         1 puodelio pieno
·         75 g sviesto
·         9 g sausų mielių
·         4 v.š. cukraus
·         druskos
·         kiaušinio

·         kiaušinio + truputis pieno

·         250 g grietinėlės
·         cukraus pudros
·         puse pakelio grietinėlės standiklio

Į dubenį suberti miltus, padaryti duobutę, sudėti mieles ir įpilti truputį šilto pieno, palikti kelioms minutėms.
Likusį pieną pašildyti su sviestu, kol šis ištirps, supilti į dubenį su miltais. Suberti cukrų, druską, ,įmušti kiaušinį. Užminkyti tešlą. Minkyti gana ilgai, kol tešla taps beveik nelipni tai užtruks 10-15 minučių. Suformuoti kamuoliuką, įdėti atgal į dubenį, uždengti švariu rankšluosčiu ar maistine plėvele ir palikti šiltai pakilti, apie 1 h - 1 h 30 min.
Kai tešla pakils, lengvai perminkyti, padalinti ją į 15 dalių, suformuoti apvalias gražias bandeles, paliekant nemažus tarpus sudėti jas ant skardos išklotos kepimo popieriumi, pridengti ir leisti dar kartą pakilti ~ 30-40 min.
Pakilusias bandeles aptepti kiaušinio / pieno plakiniu ir šauti į orkaitę įkaitintą iki 210-220 C temperatūros, kepti 10 min.
Iškepusias bandeles atvėsinti, išpjauti jų viduriuką (jį pasilikti).
Atšaldytą grietinėlę išplakti, į plakimo pabaigą pagal skonį suberti cukraus pudrą ir grietinėlės standiklį. Gautą masę sudėti į bandelių vidų. Galima apibarstyti cukraus pudra arba/ir cinamonu.

Šaltinis: ,,LaisvalaikisVirtuvėje"

No comments:

Post a Comment