Saturday, March 02, 2013

Kalakutienos Rizotas


DSC_0234

Šaldytuve radau kalakutienos faršo, bet kotletu kept tikrai nenorėjau, tad nusprendžiau paeksperimentuoti.

Kalakutienos Rizotas:

Ir nesigailiu. Padariau pilną keptuve šio patiekalo, tiek, kad dar liko kitos dienos pietums.

Reikės:

·         600 g kalakutienos faršo
·         Stiklinės nevirtų ryžių
·         raudonos saldžiosios paprikos
·         svogūno
·         2 morkų
·         4 skiltelių česnako
·         2 kiaušinių
·         druskos
·         pipirų
·         saldžios paprikos miltelių

Ryžius nuplauname, suberiame į puodą, užpilame 1 ½ stikline vandens, verdame 10-15 minučių ant vidutinės ugnies, kai išverda, suberiame į koštuvą ir perskalaujame šaltu vandeniu(tokiu principu virti ryžiai bus biresni).
Kalakutienos faršą pakepiname, apibarstome druską ir pipirais, atsidedame.
Tada keptuvėje kepiname smulkiai kapotą svogūną ir česnaką, kai jie apskrunda sudedame tarkuotas morkas, bei mažais kubeliais pjaustytą papriką. Pakepiname 5 minutes. Viską sudedame į faršą ir išmaišome.
Paruoštus ryžius dedame į keptuvę, kepiname 5 minutes, tada sudedame faršo ir daržovių mišinį, kepiname dar 5 minutes. Supilame plakta kiaušinį. pakepiname. Pagardiname prieskoniais.
.


No comments:

Post a Comment