Friday, September 28, 2012

Kreminė Moliūgų Sriuba


DSC_0186

Moliūgas tai tikras rudens šauklys, jei jie prinoko darže ar atsirado parduotuvių lentynose, viskas aišku atėjo ruduo. O rudes proga aš tikrai turiu kuo pasigirti, šiais metai moliūgų pirkti man nereikės, sode jų užaugo net trys, visi jie tokie dideli, kad net neįsivaizduoju ką su jais veikt, panaudojus tik 3 kilogramus, man jie pradėjo po truputi atsibost, o dar tikrai turiu 27 kg šių gražuolių.

Kreminė Moliūgų Sriuba:

Praeitais metais iš pirktinio moliūgo gaminau aštriąjąsriuba, dabar nusprendžiau išmėginti kažką naujo, tikrai nenusivyliau.

Reikės:

·         700 g moliūgo, pjaustyto kubeliais
·         svogūno, pjaustyto kubeliais
·         200 g karštai rūkyto kiaulienos kumpio, pjaustyto kubeliais
·         2 trintų česnako skiltelių
·         1 a.š. saldžios paprikos miltelių
·         1 v.š. žolelių mišinio(bazilikas, raudonėlis ir t.t.)
·         1 ½ l vandens
·         250 g tofu
·         druskos, pipirų

Svogūną, česnaką ir kumpi pakepinti, sudėti moliūgą, prieskonius užpilti vandeniu, virti kol moliūgas nesuminkštės. Nukelti nuo ugnies, įdėti kubeliais pjaustytą tofu, sutrinti trintuve.

Šaltinis:,,SlapDashCook"

2 comments:

  1. pernai, kai jų priaugo pas mus į valias, pradėjom moliūgus spaust į sultis (maišėm su obuoliais, apelsinais, morkom, greipfruktais, spanguolėm ar kokiom kitom uogom iš šaldiklio atsargų), tikrai skanu :) ir gerokai pamažinom moliūgų atsargas, nes namie nieks nevalgydavo jų: nei į sriubas, nei į troškinius, nei dar kur jie netikdavo. visur iškrapštydavo..
    o šiemet pas mus vos keli užaugo, tai net gaila :/

    ReplyDelete
  2. jo sultis visai neblogas sprendimas, sveika ir skanu, tik va sulčiaspaudės kol kas neturim, tai nėra kaip išspaust :(

    ReplyDelete