Monday, September 10, 2012

Lietiniai su Varške


DSC_0011

Blynai jie tokie skanūs: paprasti amerikietiški, su varške, su mėlynėmis, šokoladiniai, ir be abejo paprasti lietiniai su varške. Tikrai tobulas patiekalas pusryčiams. Sotu, skanu ir nereikia kreipti dėmesio į tai, jog jų paruošimas šiek tiek užtrunka.

Lietiniai su Varške:

Tikra klasika, labai skanu, beja man patinka, kai lietinių viduje būna pilna įdaro, o ne vos užtepta.
Užtenka kažkur 12 blynų

Reikės:
·         250 g miltų
·         2 v.š. cukraus
·         2 kiaušinių
·         410 ml pieno
·         125 ml vandens
·         1 v.š. tirpinto sviesto

·         500 g varškės
·         2 kiaušinių
·         5 v.š. cukraus

·         3 v.š. sviesto
·         5 v.š. cukraus
·         2 a.š. cinamono
·         3 apelsinų

Tešlai: Dideliame dubenyje miltus sumaišykite su cukrumi. Kitame inde suplakite kiaušinius, juos sumaišyti su pienu ir vandeniu. Tada plona srovele nuolat maišant supilti į miltų ir cukraus mišinį. Įmaišyti tirpintą sviestą ir šaldyti šaldytuve apie 20 minučių.
Į keptuve įpilti truputėlį aliejaus, įkaitinti. Plonu sluoksniu pilti po samtelį tešlos, kepti iš abiejų pusių. Kepant antra blyną(bei visus kitus) aliejaus pilti nebereikia.

Įdarui: Varškę sutrinti. Sumaišyti su cukrumi ir kiaušiniais.
Iškeptus blynus įdaryti varške, bei jau įdarytus apkepti keptuvėje iš abiejų pusių po 2-4 minutes.

Padažui: Puode nesvylančiu dugnu tirpiname sviestą ir cukrų, kol neims burbuliuoti. Suberti cinamoną, ir nuluptas apelsino skilteles. Maišant kaitinti apie 5 minutes, kol apelsinų skiltelės suminkštės. Tada nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvesti.
Blynus patiekti šiltoje lėkštėje aplietus apelsininiu padažu. Skanaus!
Šaltinis: ,,DuonosIrŽaidimų

No comments:

Post a Comment