Blynai jie tokie skanūs: paprasti amerikietiški, su varške,
su mėlynėmis, šokoladiniai, ir be abejo paprasti lietiniai su varške. Tikrai
tobulas patiekalas pusryčiams. Sotu, skanu ir nereikia kreipti dėmesio į tai,
jog jų paruošimas šiek tiek užtrunka.
Lietiniai su Varške:
Tikra klasika, labai skanu, beja man patinka, kai lietinių viduje būna pilna įdaro, o ne vos užtepta.
Užtenka kažkur 12 blynų
Reikės:
·
250 g miltų
·
2 v.š. cukraus
·
2 kiaušinių
·
410 ml pieno
·
125 ml vandens
·
1 v.š. tirpinto sviesto
·
500 g varškės
·
2 kiaušinių
·
5 v.š. cukraus
·
3 v.š. sviesto
·
5 v.š. cukraus
·
2 a.š. cinamono
·
3 apelsinų
Tešlai: Dideliame dubenyje miltus sumaišykite su cukrumi. Kitame
inde suplakite kiaušinius, juos sumaišyti su pienu ir vandeniu. Tada plona srovele
nuolat maišant supilti į miltų ir cukraus mišinį. Įmaišyti tirpintą sviestą ir
šaldyti šaldytuve apie 20 minučių.
Į keptuve įpilti truputėlį aliejaus, įkaitinti. Plonu
sluoksniu pilti po samtelį tešlos, kepti iš abiejų pusių. Kepant antra blyną(bei
visus kitus) aliejaus pilti nebereikia.
Įdarui: Varškę sutrinti. Sumaišyti su cukrumi ir
kiaušiniais.
Iškeptus blynus įdaryti varške, bei jau įdarytus apkepti
keptuvėje iš abiejų pusių po 2-4 minutes.
Padažui: Puode nesvylančiu dugnu tirpiname sviestą ir cukrų,
kol neims burbuliuoti. Suberti cinamoną, ir nuluptas apelsino skilteles.
Maišant kaitinti apie 5 minutes, kol apelsinų skiltelės suminkštės. Tada
nukelti nuo ugnies ir leisti šiek tiek atvesti.
Blynus patiekti šiltoje lėkštėje aplietus apelsininiu
padažu. Skanaus!
Šaltinis: ,,DuonosIrŽaidimų“
No comments:
Post a Comment