Saturday, September 15, 2012

Moliūgų Keksiukai su Kreminio Sūrio Įdaru


DSC_0085

Neseniai pakeičiau aplinka. Persikrausčiau. Taigi pasikeitė ir virtuvės. Iš mažos bordinės virtuvytės persikėliau į erdve balta virtuve. Tikrai malonus pasikeitimas.

DSC_0047DSC_0056


Tai progai išskirtiniai keksiukai.

Moliūgų Keksiukai su Kreminio Sūrio Įdaru:

DSC_0081

Tikrai nuostabūs ir išskirtiniai: minkšti keksiukai su lengvu įdaru viduje. Išeina 24 keksiukai.

·         225 g kreminio sūrio
·         ¾ puodelio cukraus pudros

·         3 puodelių miltų
·         1 a.š. cinamono
·         1a.š. gvazdikėlio
·         1 a.š. kardamono
·         1 a.š. muskato
·         1 a.š. druskos
·         2 a.š. kepimo miltelių
·         4 kiaušinių
·         2 stiklinių cukraus
·         2 puodelių trintų moliūgų
·         1 ¼ puodelio aliejaus

·         ½ puodelio cukraus
·         5 v.š. miltų
·         1 ½ a.š. cinamono
·         4 v.š. sviesto

Įdarui: kreminį sūrį sumaišome su cukraus pudra. Gauta mase išklojame ant maistinės plėvelės 1,5-2 cm storiu ir dedame į šaldiklį dviem valandom.

Tešlai: Sumaišome miltus, prieskonius, kepimo miltelius, druską. Kitame inde mikseriu išplakame kiaušinius, cukrų, trintus moliūgus ir aliejų. Į gautą masę pamažu įmaišome miltų mišinį.

Trupiniam: Sumaišome cukrų, miltus, cinamoną. Šakute įmaišome šalta sviesta. Maišome tol kol masė nepasidarys panaši į smėlį.

Į keksiukų formeles dedame šaukštą tešlos, gabalėlį užšaldyto kreminio sūrio. Apliejame tešla, bei apibarstome trupiniais. Kepame 175˚C orkaitėje 20-25 minutes.

DSC_0103

5 comments: