Friday, August 19, 2011

Šokoladiniai Sausainiai

DSC_0204
Vasara artėja į pabaiga... orai su kiekviena diena darosi vis niūresni, oras šąla, saulytės matosi vis mažiau. Puikus metas šokoladiniams vafliams arba puikiams sausainukams.
Šokoladiniai Sausainiai:
DSC_0107 DSC_0131
Gal iš išvaizdos jie neatrodo labai tobuli(mano kalte sudėjau juos per arti) bet skonio prasme jie yra tikrai nuostabūs. Labai traškūs(ryžių dribsnių dėka) skaniai kvepiantys ir nepakartojami tose vietose kur pasitaiko šokolado gabalėlis.
Puikus užkandis artėjančiais rudens vakarais.
Sudėtis:
·         1 ¼ puodelio miltų
·         1/3 puodelio kakavos
·         ½ a.š. sodos
·         11 v.š. sviesto
·         puodelio cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         ¼ a.š. druskos
·         100 g. pieniško šokolado
·         100ml ryžių dribsnių
Dubenyje sumaišyti miltus, kakava ir gesinta sodą.
Kitame inde elektriniu plakikliu sviesta išplakti iki purumo. Supilti cukrų, vanilinį cukrų ir druską. Plakti apie 2 minutes. Į gautą masę įmaišyti miltų mišinį, gerai suplakti(gauta tešla gali būti trapi). Suberti šokoladą ir ryžių dribsnius. Sumaišyti.
Gauta tešla padalinkite į dvi dalis. Iš jų suformuokite dešras(skamba juokingai, bet nesugalvojau kaip dar butu galima apibudinti), susukite jas į maistinę plėvelę ir šaldykite šaldytuve 3 valandas.
Tešla ištraukite iš šaldytuvo supjaustykite 1 centimetro griežinėliais. Griežinėlius sudėliokite ant skardos išklotos kepimo popieriumi(jum prireiks 2 skardų) palikdami 2,5cm tarpelius tarp sausainėlių. Kepkite 175˚C orkaitėje apie 11-12 minučių. Atšaldyti. Ir bebijo skanauti, nuostabu vakare su šiltu pienu. *niam*
Adaptuota iš: ,,Amadelaine"

2 comments:

  1. jau daug kartų kepiau šiuos sausainius. Dėkui už receptą, tik... su matavimo vienetais klaikoka. Kol atsirinkau, kad 11 šaukštų sviesto, tai pakelis, apie 200g... su puodeliais matuoti miltus ir kakavą irgi ne kažkas.. Kai sviestą pabandžiau trinti trintuvu, vos neapsiverkiau, todėl dabar visada elementariai jį ištirpinu ir rankomis išsuku su cukrumi. Net kelis kartus tikrinausi, ar tikrai reikia 100 g šokolado? Tikrai ne. Sudėjau 25 g, plytelę (bent jau taip buvo ant pakuotės parašyta) ir liuks. Jeigu suformuoti tik dvi dešras iš visos masės, tai arba dešros išsirango po visą kamerą, arba sausainiai gaunasi delno didumo :) . Tai va. O visa kita - labai gera idėja, pasidarau tokių dešrų turėdama laiko, ir kepu kada sugalvoju :) Svarstau pienišką šokoladą keisti baltu, gal dar kokių spanguolių ar vyšnių džiovintų pridėti :)

    ReplyDelete