Monday, August 19, 2013

Obuolių ir Varškės Pyragas


DSC_0140

Tai ką dar vienas obuolių pyragiukas :)
Kepti seniau:
Obuolių Kriaušių ir Kokosų Gabalėliai – nepaprastai skanūs, galima sakyt tirpsta burnoje.
Bulgariškas Obuolių Pyragas – išskirtinis tikrai kitoks nei visi.
Kokosinis Obuolių Pyragas – puikus šių riešutų gerbėjams, trapi, beveik traški tešla, švelnūs obuoliai ir viską perpinantis kokoso skonis.
Šarlotka – bene pats paprasčiausias ir mažiausiai pastangų reikalaujantis skanėstas.
Storasis Obuolių Pyragas – kai norisi kažko paprasto, bet kartu ir ypatingo.

Obuolių ir Varškės Pyragas:

Tikrai neblogas ir manau nekaloringas, bei dalinai sveikas, juk varškytė.

Reikės:

·         180 g sviesto
·         2 puodelių miltų
·         15 v.š. cukraus
·         cinamono
·         500 g riebios varškės
·         3 kiaušinių
·         10 didelių obuolių

Kiaušinius išplakti su 10 v.š. cukraus, sudėti varškę ir dar truputi palakti.
Sviesta apipilti miltais ir kapoti peiliu iki vientisos masės kuri šiek tiek primins smėlį, suberti likus cukrų dar truputi pakapoti.
Didesne sviestines tešlos dalį supilti i sviestu teptą kepimo formą, užpilti varške. Obuolius supjaustyt skiltelėmis ir dėlioti ant varškės, apibarstyti cinamonu, apibarstyti likusiai trupiniais.
Kepti 1 valandą 180˚C orkaitėje.

Šaltinis: ,,BeatosVirtuvė"

No comments:

Post a Comment