Saturday, January 26, 2013

Obuolių, Kriaušių ir Kokosų Gabalėliai


DSC_0166

Kadangi senelių sodas buvo dosnus ne tik obuoliais, bet ir kriaušėm, man teko ieškoti recepto susiejusio su kriaušėm. Ir aš radau. Tikra tobulybė iki parašant šitą receptą jis jau buvo keptas penkis kartus.
Kai ji paragavau pirmą kartą iškart supratau, kad jei kada turėsiu kepyklėlę(o aš jos tikrai nenoriu turėt), jos meniu būtinai bus šitas pyragas.

Obuolių, Kriaušių ir Kokosų Gabalėliai:

DSC_0122

Pati tešla tokia trupanti, traški, o jos viršus toks minkštas padengtas traškiomis kokoso drožlėmis. Pasaka...

Reikės:

·         1 ¼ puodelio miltų
·         ½ puodelio cukraus
·         120 g šalto sviesto

·         2 kiaušinių
·         ½ puodelio cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         1/3 puodelio miltų
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         Druskos
·         Imbiero
·         Kriaušės
·         Obuolio
·         ½ puodelio kokosų drožlių+papildomai

Tešlai miltus sumaišome su cukrumi, sudedame kubeliais pjaustytą sviestą, viską šakute sutriname iki vientisų trupinių. Jais išklojame riebalais pateptą kepimo formą. Kepame 25 minutes 190˚C orkaitėje.
Kol tešla kepa gaminame įdarą. Inde išplakame kiaušinius, cukrų ir vanilinį cukrų. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir imbierą. Miltų mišinį įmaišome į kiaušinių plakinį. Į gautą mase sudedame pjaustytus obuolius, kriaušes ir kokoso drožles.
Kai tešla iškepa ant jos dedame vaisių masę. Ir kepame dar 25 minutes. Tada pyragą apibarstome kokoso drožlėmis. Orkaitę išjungiame ir paliekame pyragą tenai, kad atauštų.

Šaltinis: ,,BrownieBites"

No comments:

Post a Comment