Kadangi senelių sodas buvo dosnus ne tik obuoliais, bet ir
kriaušėm, man teko ieškoti recepto susiejusio su kriaušėm. Ir aš radau. Tikra
tobulybė iki parašant šitą receptą jis jau buvo keptas penkis kartus.
Kai ji paragavau pirmą kartą iškart supratau, kad jei kada
turėsiu kepyklėlę(o aš jos tikrai nenoriu turėt), jos meniu būtinai bus šitas
pyragas.
Obuolių, Kriaušių ir Kokosų Gabalėliai:
Pati tešla tokia trupanti, traški, o jos viršus toks
minkštas padengtas traškiomis kokoso drožlėmis. Pasaka...
Reikės:
·
1 ¼ puodelio miltų
·
½ puodelio cukraus
·
120 g šalto sviesto
·
2 kiaušinių
·
½ puodelio cukraus
·
1 a.š. vanilinio cukraus
·
1/3 puodelio miltų
·
1 a.š. kepimo miltelių
·
Druskos
·
Imbiero
·
Kriaušės
·
Obuolio
·
½ puodelio kokosų drožlių+papildomai
Tešlai miltus sumaišome su cukrumi, sudedame kubeliais
pjaustytą sviestą, viską šakute sutriname iki vientisų trupinių. Jais išklojame
riebalais pateptą kepimo formą. Kepame 25 minutes 190˚C orkaitėje.
Kol tešla kepa gaminame įdarą. Inde išplakame kiaušinius,
cukrų ir vanilinį cukrų. Kitame inde sumaišome miltus, kepimo miltelius, druską
ir imbierą. Miltų mišinį įmaišome į kiaušinių plakinį. Į gautą mase sudedame
pjaustytus obuolius, kriaušes ir kokoso drožles.
Kai tešla iškepa ant jos dedame vaisių masę. Ir kepame dar
25 minutes. Tada pyragą apibarstome kokoso drožlėmis. Orkaitę išjungiame ir
paliekame pyragą tenai, kad atauštų.
Šaltinis: ,,BrownieBites"
No comments:
Post a Comment