Saturday, January 05, 2013

Bulgariškas Obuolių Pyragas


DSC_0110

Gaila, kad obuoliai užderi tik kas du metus.
Praeiti metai mano seneliu sode buvo nederlingi, šiais metai pilna obuolių(nespėjam valgyt), vadinasi kitais jų bus vos keli. Tai ką reikia džiaugtis kol nevėlu.

Bulgariškas Obuolių Pyragas:

Manau, šis tikrai nekaloringas, nes jo pagrindą sudaro vieni obuoliai, ir truputis tešlos. Labai lengvas ir greit susivalgo. Tik va mano obuoliai buvo labai sultingi gerai, kad nepamiršau nuspaust dalies sulčių, nes kitaip bučiau kepus pyragą ir stebėjusis , ko jis vis neiškepa.

Reikės:

·                     Stiklinės miltų
·                     Stiklinės manų
·                     Stiklinės cukraus
·                     Stiklinės pieno
·                     2 a.š. kepimo miltelių
·                     2 a.š. vanilinio cukraus

·                     Citrinos sulčių
·                     Malto cinamono
·                     6-8 didelių obuolių
·                     Cukraus pudros

Inde sumaišyti miltus, manų kruopas, cukrų, kepimo miltelius, vanilinį cukrų.
 Obuolius sutarkuoti, pašlakstyti citrinų sultimis, apibarstyti cinamonu.
Pieną užkaitinti.
Kepimo formą ištepti riebalais(sviestu, aliejų) pilti ½ stiklinės sausų ingridientų, sudrėkinti 2 v.š. pieno. Dėti obuolių tarkių sluoksnį, sausų ingridientų sluoksnį, vėl obuolių ir taip 3 kartus. Paviršių aplieti likusiu pienu ir subadyti.
Orkaite įkaitinti iki 180˚C, pyragą kepti apie valandą, bei leisti jam pastovėti orkaitėje, kol ši atauš. Tiekti apibarsčius cukraus pudra.

Šaltinis: ,,IrriStyle"

No comments:

Post a Comment