Wednesday, February 27, 2013

Princesės Tortas


DSC_0255

Mamukas apsilankė Vokietijoje ir iš tena man pargabeno nuostabų daiktą, marcipanine tešlą, kuri dedasi ant tortų. Be abejo puse metų tas gaminys tiesiog pragulėjo spintoje, bet vieną dieną nusprendžiau: užtenka laukt, kol suges reikia kažką daryt.
Ilgai ieškojau tinkamo recepto, bet netyčiomis užtikau šį. Kaip man pasisekė.

Princesės Tortas:

DSC_0320

Tortas nepaprastai gardus: švelnaus skonio, kuris neužgožia marcipano, pasakiškos išvaizdos. Išlieka šviežias 2-3 dienas.
Receptą rašysiu dalimis, kad būtų lengviau suprasti gaminimo procesą(kuris išties nėra sunkus). Pirma pasidarysime kremą, tada išsikepsime biskvitą, o vėliau viską apipavidalinsime.

Vaniliniam kremui reikės:

·         2 v.š. krakmolo
·         2 v.š. cukraus
·         180 ml pieno
·         180 ml 35% grietinėlės
·         3 kiaušinio trynių
·         a.š. vanilinio cukraus

Pieną sumaišome su grietinėle.Kitame inde išplakame kiaušinių trynius, cukrų ir krakmolą. Įmaišome ½ puodelio pieno ir grietinėlės mišinio. Likusia  grietinėlę supilame į keptuvę, užviriname. Tada virintą grietinėlę supilame į kiaušinių masę, išmaišome. Gautą mišinį gražiname į keptuvę ir nuolat maišant kaitiname kol sutirštės, tai užtruks apie 5 minutes. Tada įmaišome vanilinį cukrų ir leidžiame atvėsti.

Biskvitui reikės:

·         4 kiaušinių
·         Cukraus
·         Miltų
·         a.š. kepimo miltelių

Viena prie kitos sustatome tris vienodas stiklines. Į vieną iš jų įmušame kiaušinius, kitą iki to pat lygio pripildome miltais, o kitą cukrumi. Tada kiaušinius išplakame su cukrumi į juos suberiame persijotus miltus ir kepimo miltelius. Viską gerai išmaišome. Tešlą supilame į aliejumi pateptą kepimo formą. Kepame 35 minutes 180˚C orkaitėje. Kai iškeps ištraukti iš orkaitės, leisti 10 minučių pastovėti formoje, tada iš jos ištraukti, atvėsinti ir perpjauti į 3 dalis.

Torto apipavidalinimas:

·           vanilinio kremo
·           biskvito
·           2 ½ puodelio 35% grietinėlės
·           pakelio grietinėlės standiklio
·           pasirinktos uogienės(aš naudojau juodųjų serbentų)
·           marcipaninio viršaus

page

Grietinėle išplakame iki standumo, dėl viso pikto supilame pakeli grietinėlės standiklio ir dar truputi paplakame. 1/3 grietinėlės atsidedame, likusią supilame į vanilinį kremą ir gerai išmaišome.
Vieną biskvito dalį dedame ant padėklo, užtepame uogiene ir ½ vanilinio kremo ir grietinėlės mišinio. Dedame antrą biskvito dalį, užtepame likusiu vaniliniu kremu. Dedame trečią biskvito dalį ir visą tortą aptepame grietinėle. Šaldome šaldytuve valandą. Tada uždedame marcipaną.
Skanaus!

DSC_0315

Šaltinis: ,,Tartalette"

2 comments:

  1. skamba TOBULAI! bandysiu artimiausia proga, ačiū :)

    ReplyDelete
  2. manau, kad tikrai nenusivilsite :)

    ReplyDelete