Saturday, January 19, 2013

Kepti Varškėčiai


DSC_0172

Kai buvau mažesnė niekada nemėgdavau varškės, man ji atrodydavo neskani, netgi šlykšti, bet net tada neatsisakydavau varškėčių. Be abejo dabar varške valgau ir netgi galiu ją valgyti vieną be jokių priedų.

Kepti Varškėčiai:

Klasikinis receptukas: ne pridėsi, nei atimsi.

Reikės:

·         400 g varškės
·         2 kiaušinių
·         1 stiklinės miltų
·         1 v.š. cukraus
·         druskos

Į gerai ištrintą varškę įmušame kiaušinius, suberiame miltus, cukrų, druską ir masę išsukame šaukštu. Ant miltais pabarstyto paviršiaus dedame po šaukštą varškės masės ir formuojame apvalius paplotėlius. Juos kepame keptuvėje ant sviesto arba aliejaus. Valgome su grietine ir/ar uogiene.


1 comment:

  1. Kolkas tobuliausius esu valgiusi mokykliniais laikais. Gal del to, kd ten virejeles juos kepdavo 20 metu :D Bandziau, bt maniskiai iseina per kieti ir perdg miltingi, pas mama panasiai :D

    ReplyDelete