Saturday, November 24, 2012

Coq Au Vin


DSC_0019

Karta žiūrėjau kelionių laida apie Prancūziją ir jos metu gamino ši patiekalą, kai tik pamačiau iškart supratau aš jį gaminsiu.

Coq Au Vin:

Tai senas Prancūziškas receptas, kuris ankščiau buvo naudojamas ištroškinti senai, kietai gaidžių mėsai, todėl receptas verčiasi Gaidys vyne.

Reikės(4porcijom):

·         1 kg vištienos
·         2 v.š. miltų
·         A.š. druskos
·         Pipirų
·         300 ml raudono vyno
·         Vištienos sultinio kubelio
·         1 a.š. džiovintų čiobrelių
·         3 lauro lapų
·         Trintos česnako skiltelės
·         10-12 mažų svogūnų
·         150 g pievagrybių
·         100 g kiaulienos šoninės
·         Petražolių

Vištieną išvolioti miltuose maišytuose su druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, partijomis pakepinti vištieną. Pakepintą mėsą sudėti į puodą. Ją užpilti vynu, įdėti sultinio kubelį, prieskonius, trintą česnaką. Uždengti puodą ir virti ant ugnies 40 minučių.
Nulupt svogūnus, išvalyti grybus, supjaustyti arba puselėmis arba ketvirčiais priklausomai nuo dydžio.
Keptuvėje atskirai pakepinti svogūnus ir grybus, viską sudėti į puodą ir virti dar 10 minučių.
Apibarstyti petražolėmis pateikti su virtomis bulvėmis.

1 comment: