Sunday, October 07, 2012

Žalieji Kokteiliai: Žaliasis Obuolys


DSC_0192

Vis ruošiausi pasigaminti žaliąjį kokteilį ir pagaliau prisiruošiau. Kaip aš tuo džiaugiuosi jūs net neįsivaizduojat. Taip pat kažkodėl manau, kad jie mane tiesiog pavergė, todėl receptais ruošiuosi pasidalinti ir su jumis. Prie kiekvieno recepto bus po viena sakinį kodėl žalieji kokteiliai yra gerai ir aprašymas kodėl būtent tas kokteilis yra naudingas.

Šie kokteiliai yra lengvai virškinami, o naudingos medžiagos lengvai įsisavinamos.

Žaliasis Obuolys:

Obuoliai yra puikus vitamino C ir antioksidantų šaltinis. Tyrimai teigia, kad obuoliai apsaugo nuo osteoporozės ir Alzhaimerio. Taip pat obuoliai gali apsaugoti nuo vėžio. Šie vaisiai mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir tinka žmonėms kurie nori sulieknėti. Tai kodėl jum neišbandžius šio kokteilio?
Jame yra daug kalcio, proteinų, vitamino A ir C.

Man išėjo 2 kokteiliai.

Reikės:
·         2 obuolių
·         puodelio špinatų
·         saujos petražolių
·         puodelio vandens

Viską suplakame plaktuve.

4 comments:

  1. Labai graži nuotrauka. Aš kažkaip vis neprisiruošiu tokių gerti, bet atrodo skaniai. Gal tikrai reikės pamėginti. :)

    ReplyDelete
  2. O kaip petražolės, per daug nesijaučia kokteilyje?
    Beje, sutinku, kad vitaminų A ir C gausu. Iš bėdos ir kalcio rasim. Bet baltymų tai čia taip minimaliai, kad net minėti neverta (stiklinėje ~1 g). Gal kažkas recepte pasimiršo?

    ReplyDelete
  3. Ieva, ačiū ir būtinai pamegink, tikrai nenusivilsi.
    Voriukas, kaip bebūtų keista tikrai ne, net pati stebėjausi. O recepte nieko nepamiršau, o proteinų šiame kokteilyje yra kažkur 3g

    ReplyDelete
  4. Gražu skanu kaip, bet tikrai, kam racione aktualu proteinas, tas tikrai tokio gėrimo neužskaitytų kaip gausaus proteinų... deja, bet tai puikus energijos užtaisas, angliavandeningas iš pačio ryto, tonizuojantis, gaivinantis, valantis,gydantis. Jėga spalva :))

    ReplyDelete