Tuesday, April 03, 2012

Šokoladinė Nuodėmė


DSC_0067

Neseniai buvo tėtės gimtadienis, o kadangi jis labai mėgsta šokoladą, pagalvojau, kodėl neiškepus tikrai šokoladinio torto:)

Šokoladinė Nuodėmė:

DSC_0022DSC_0027


Gal labiau šokoladinio torto nesu valgius, juk biskvitas šokoladinis, putėsiai šokoladiniai, o lyg to būtų per mažai ant viršaus pilamas šokoladinis glaistas, niam niam... nei pridėsi nei atimsi:) Verta paminėti, kad tortas yra labai sotus ir tikrai nebrangus už produktus sumokėjau apie 25Lt, o torto svoris virš 2kg, žymiai pigiau negu pirkti iš parduotuvės. O ir kokybės nepalyginsi. Tikrai verta pabandyt!!!
Ši karta kad būtų paprasčiau visu produktu nevelsiu į vieną makalyne, o išskirsiu.

Biskvitam reikės:

·           2 ¾ puodelių cukraus
·           ¾ a.š druskos
·           ¾ puodelio kakavos
·           1 a.š. sodos
·           puodelio verdančio vandens
·           puodelio aliejaus
·           2 a.š. vanilinio cukraus
·           1 ¾ puodelių miltų
·           4 kiaušinio trinių
·           2 kiaušinių
·           ¼ puodelio pasukų

Keptuvėje maišome cukrų, kakavą, druską, sodą. Po truputi pilame verdantį vandenį ir maišome. Mase užviriname, nukeliame nuo ugnies ir leidžiame ramiai pastovėti 10 minučių.
Dideliame dubenyje sumaišome aliejų ir vanilinį cukrų. Į gautą masę pilame atvėsusį kakavos ir druskos mišinį. Maišome bent 20 sekundžių. Sudedame miltus, gerai sumaišome. Tada įplakame kiaušinių trynius, kiaušinius, pasukas. Tešla bus skysta ir lipni. Ją kepsime per du kartus. Taigi į kepimo popieriumi išklota ir aliejumi išteptą torto formą pilame puse tešlos. Kepame 25-30 minučių 180˚C orkaitėje. Tą patį kartojame ir su likusia tešla. Atšaldome biskvitus.

DSC_0009

Šokoladiniam putėsiam reikės:

·           5 kiaušinio trinių
·           ½ puodelio cukraus
·           1/3 puodelio vandens
·           220g juodo šokolado
·           1 puodelio riebios grietinėlės
·           1 a.š. romo esencijos

Puode suplakame kiaušinių trynius ir cukrų, mase kaitiname maišydami iki ji pasidarys tasi, supilame vandenį ir romo esenciją, maišydami kaitiname iki masė pasidarys šilta. Nuimame nuo ugnies ir sudedame kapotą šokoladą, gerai sumaišome iki mase pasidarys vientisa, o šokoladas visiškai ištirps.
Kitame inde gerai išplakame grietinėlę. Tada ją įmaišome į šokolado mišinį, masė turi tapti vientisa. Tada dedame į šaldytuvą ir šaldome bent 4 valandas.

DSC_0003DSC_0016


Šokolado glaistui reikės:

·         175g. šokolado
·         1/3 puodelio riebios grietinėlės
·         1 v.š. sviesto

Į virš vandens garų pastatyta puodą sudedame šokoladą, grietinėle, sviestą. Kaitiname 5 minutes, o tada gerai sumaišome.
Ant lėkštės dedame vieną biskvitą, uždedame putėsius, dedame kitą biskvitą ir viską užbaigiame šokoladiniu glaistu. Tad tortą dar pašaldome šaldytuve. Ir aišku skanaujame!

DSC_0078DSC_0002


Šaltinis: ,,NotSoHumblePie‘‘







6 comments:

  1. Nuo tokio torto galima gauti šokokomą :) Kai bus juoda depresija, reikės išbandyti:)

    ReplyDelete
  2. Anonymous22/2/13 13:25

    Noreciau pasigaminti bet labai durnai surasytos proporcijos.

    ReplyDelete
  3. o kas su tom proporcijom negerai? :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous22/3/13 16:00

    Man tai irgi nelabai aiksios proporcijos, kiekvienas namuose turi skirtingus puodelius, kiek mazdaug ml telpa i jusu vadinama puodeli? :)

    ReplyDelete
  5. receptas amerikietiskas todel vienas puodelis kazkur 236ml :)

    ReplyDelete
  6. Kokio skersmens forma ? :)

    ReplyDelete