Saturday, October 22, 2011

Makaronai su Sūriu

DSC_0015
Skambės juokingai bet šį patiekala atradau pasitelkusi kompiuterinį žaidimą, žaidime tavo herojus galėjo jį valgyti ir man pasidarė labai įdomu sužinoti kas čia per gardumynas.
Pasirodo jis yra labai populiarus Jungtinėse Amerikos Valstijose, ir aš visiškai nesistebiu kodėl, juk ji pagaminti nereikia daug laiko, pastangų, o skonis tiesiog pasakiškas. Aišku patiekalas ganėtinai kaloringas ir riebus, bet labai skanus.
Makaronai su Sūriu
DSC_0017
M… Labiausiai man patinka tasaus sūrio skonis. Aš naudojau paprasta fermentini sūri, kuris sudarė ¾ naudoto sūrio, ir parmezana, jis sudarė ¼ naudoto sūrio,
Reikės(2 porcijom):
·         120g. smulkesnių makaronų
·         1 v.š. sviesto
·         1 v.š. miltų
·         ¾ puodelio pieno
·         Puodelio pasirinkto sūrio, arba jų mišinio
·         Druskos, pipirų
Išverdame makaronus. Atsidedame.
Keptuvėje išlydome sviestą, įmaišome miltų, gerai sumaišome. Sumažiname ugnį iki vidutinės. Po truputi, intensyviai maišydami, pilame pieną. Sumaišome iki vientisos masės. Išjungiame kaitrą, dedame druskos, beriame sūrio. Maišome iki vientisos masės. Sudedame makaronus, vėl viską gerai išmaišome.
Skanaus!
DSC_0021
Šaltinis: ,,Family-Kitchen

5 comments:

  1. Norint pagaminti tikrus amerikietiskus makaronus su suriu, rekomenduociau naudoti ne paprasta fermentini suri, bet toki lydyta suri, kuris ipakuotas atskiromis riekutemis, reikia viso pakelio, ten gal 8 ar 10 tu riekeliu, su juo nerrrrealus makaronai gaunasi.

    ReplyDelete
  2. arba cederi(tas pats tik ne riekutem jis o gabalas buna), tik viena beda as jo labai labai nemegstu, uztat ir pasirinkau kita, laimei nenusivyliau:)

    ReplyDelete