Wednesday, September 21, 2011

Storasis Obuolių Pyrgas

DSC_0353
Obuoliai...
Manau mes visi be jų neįsivaizduojame rudens. Kas be ko atrodo obuoliai, visi vienodi, bet kartu ir labai skirtingi. Vieni saldesni, minkštesni(puikiai tinka džemams, uogienėms) kiti rūgštesni, kietesni(labai skanu tiesiog sukrimsti), o kiti sausesni, saldesni(kaip tik tokių reikia pyragams)
Storasis Obuolių Pyragas:
Šį receptą jau senai buvau išsisaugojusi favorituose:) gal dar vasaros pradžioje turėjau... ir pagaliau močiutė privežė pilna dėže obuolių, laikas bandyti.
Pats gamybos procesas yra neįtikėtinai paprastas. Vienas, du tešla pagaminta, vienas, du obuoliai supjaustyti. Belieka šauti į orkaite ir tada... o tada ilgai ir nuobodžiai laukti uodžiant nuostabų pyrago kvapą:) Gerai kad jo skonis 150% atperka vargą, kurį turi kentėti ištisas dvi valandas.
DSC_0368
Reikės:
·         6 obuolių
·         1 v.š. cinamono
·         5 v.š. cukraus

·         2 ¾ puodelių miltų
·         1 v.š. kepimo miltelių
·         1 a.š. druskos
·         1 puodelio aliejaus
·         2 puodelių cukraus
·         ¼ puodelio apelsinų sulčių
·         2 ½ a.š. vanilinio cukraus
·         4 kaišinių
·         1 puodelio kapotų graikinių riešutų
Dideliame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius ir druską.
Kitame inde sumaišyti aliejų, apelsinų sultis, cukrų ir vanilinį cukrų. Gautą masę supilti į miltų mišinį. Išmaišyti. Tada po vieną įplakti kiaušinį. Sudėti graikinius riešutus. Viską gerai sumaišyti.
Tada nulupate obuolius, išimate seklytes ir supjaustote nedideliais kubeliais, kuriuos sudedate į dubeni ir apibarstote cinamonu bei cukrumi.
Į didelę pyrago formą pilate puse tešlos ir dedate pusę turimų obuolių, tada kitą puse tešlos ir likusius obuolius.
Pyragą kepate apie 2 valandas(arba tol kol įbedus medinė lazdelę ant jos niekas nekibs) 180˚C orkaitėje.
Receptas iš: ,,SmittenKitchen

7 comments:

  1. o "didelė" pyrago forma tai čia kiek cm?

    ReplyDelete
  2. Fdiscover22/9/11 15:00

    as pati naudojau 24cm skersmen, nes didesnės neturiu. Tai didelė siuo atveju būtų 24-32cm(skersmuo) :)

    ReplyDelete
  3. Noriu paklausti, ar ant virsaus barstosi obuoliai ?
    Kas ta grazi plutele ?

    ReplyDelete
  4. Fdiscover25/9/11 18:44

    Jolanta: taip obuoliai barstosi, bet juos reiktu siek tiek įspausti į tešlą.
    o to sakinio su grazia plutele neradau todel negaliu atsakyti.

    ReplyDelete