Prisipažinsiu šį kartą rudeniškas minčių kratinys. Nepykit.
Sviestinis moliūgų pyragas:
Traputis. Minkštutis. Šiltutis. Pasakiškai kvepiantis.
Visi šie žodžiai puikiai apibūdina šia tobulybe, kurios norisi dar ir dar...
Taigi tai pirmas mano pyragas su moliūgais ir matyt nepaskutinis.
Tik jo atsikandus man iškilo vienas klausimėlis. Kodėl aš niekada ankščiau nebuvau sugalvojus išbandyti šios puikios amerikietiškos tradicijos? Gal todėl, kad Lietuvoje tai nepopuliaru? O gaila. Juk tai nebrangu ir labai skanu.
Tikiuosi laikui bėgant kepiniai su moliūgais išpopuliarės.
p.s. valgyti TIK šilta.
Reikės:
200g. cukraus
200g. sviesto
1 v.š. vanilinio cukraus
5 didelių kiaušinių
240g. miltų
60g. kukurūzų miltų
200g. trintų moliūgų
saujos moliūgų sėklų
kambario temperatūros sviestą išsukam su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, iki purumo. Po viena įplakame kiaušinius. Sudedame puse miltų ir gerai išmaišome. Sudedame trintus moliūgus, gerai išmaišome. Sudedame likusius miltus.
Gauta masė sukrečiame į kepimo formą, apibarstome moliūgų sėklomis ir kepame 45-50 minučių 160˚C orkaitėje.
Receptas iš: ,,PigPig‘sCorner“
O kodėl valgyti TIK šiltą?
ReplyDeletegalima ir šalta:) bet šiltas 100 kart skanesnis
ReplyDeleteSiandien susigundziau iskepti. Tik dar i tesla imeciau pjaustytu alyvuogiu, kazkaip gerai isivaizdavau viska kartu. Ir ka gi, man labai labai patiko! Dekui!
ReplyDeleteAnonime, labai džiaugiuosi, kad receptas jums patiko, tikekimes,kad rasite ir daugiau jus sudominusiu receptu:)
ReplyDeleteaciu, puikus
ReplyDeleteaciu...
ReplyDeletedarbas anglijoje -------- kvepalai ------- plastikiniai langai ------- darbas uzsienyje