Sunday, August 21, 2011

Pyragas su Ananasais

DSC_0268
Pyragas su Ananasais
Dar vienas tiesiog tobulas pyragėlis, šįkart su visiškai nauju ingridientu, ananasais. Tai pirmas kartas kai kažką kepu su jais ir tikrai neesu nusivylusi. Kepinys net peraugo savo lūkeščius, buvo nepaprastai minkštas, purus. Skanumėlis. Siūlau išbandyti.
DSC_0246
Reikės:
·         1 puodelio rudo cukraus
·         ½ puodelio sviesto
·         1 apie 600g. skardinės ananasų griežinėlių
·         1 ½ stiklinės + 6v.š. miltų
·         6v.š. kapotų migdolų
·         1 a.š. kepimo miltelių
·         ½ a.š. druskos
·         1 ¾ puodelio cukraus
·         1 puodelio sviesto
·         4 didelių kiaušinių
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         ¾ puodelio grietinėlės
Pradekite nuo karamelinio užpilo. I puodą sudedame puodeli rudojo cukraus ir ½ puodelį sviesto. Viską kaitiname ant silpnos ugnies kol masėje atsiranda burbuliukų. Tada gauta karamelę supilame į kepimo formą. Ant viršaus sudedame ananaso griežinėlius.
Tada gaminame tešlą. Kartu maišome miltus, migdolus, druską ir kepimo miltelius.
Kitame inde el.mikseriu sumaišome cukrų ir sviestą. Po to po vieną įplakame kiaušinius. Įmaišome vanilinį cukrų. Po truputi įmaišome miltų kišinį, tada grietinėlę.
Gauta mase supilame į kepimo formą ant karamelės.
Kepame apie 1h 15min 180˚C orkaitėje. Ar iškepęs patikriname mediniu pagaliuku ji besdami į pyrago centrą, jei pagaliukas apsivėlė - neiškepęs, neapsivėlė – iškepęs. Kai iškepa pyragą reikia pašaldyti bent 10 minučių, o tada jau galima skanauti.
DSC_0252
Šaltinis: ,,SimplyRecipes

2 comments:

  1. Anonymous11/5/12 20:48

    bandysiu kept,tik labai jau neaiskiai skamba "puodelis",reiketu konkreciau gramais nurodyti,nes pas kiekviena skirtingi puodeliai :)

    ReplyDelete
  2. puodelis tai kažkur 240 ml ir bent jau man asmeniškai viska lengviau matuot puodeliu, tada darbas greičiau vyksta, svarstykliu naudot nereikia:)

    ReplyDelete