Wednesday, August 24, 2011

Lašiša su Pesto Padažu

DSC_0027
Artėja ruduo ir daugėja įvairių receptėlių mano blogę. Peržiūrėjusi visus turimus postus supratau, kad pas mane vyrauja desertai, bet bandysiu taisyti padėtį.
Lašiša su Pesto Padažu:

DSC_0002
Mano bazilikai užaugo. Pagaliau. Aš to taip ilgai laukiau. O sulaukusi iškarto puoliau darytis pesto, juk jis mėgstamiausias mano padažas. Praeitais metais taipogi ji valgiau su lašiša, niam niam, o šiais bevalgydama dar pagalvojau, kam tos lašišos juk pesto labai skanu ir su skrudinta balta duona, tiesiog nuostabus užkandis žiūrint filmą ar prieš valgi.
4 porcijoms reikės:
Pesto padažui:
·         150 ml kietai suspaustų šviežių baziliko lapelių
·         Druskos
·         Juodųjų pipirų
·         1 česnako skiltelės
·         2 v.š. graikinių riešutų
·         50ml tarkuoto parmezanos
·         100ml aliejaus
Žuviai reikės:
·         480g. lašišos(pjausnelių)
·         Druskos
·         Pipirų
·         Krapų
·         Paprikos miltelių
Pirma pasigaminame padažą ir tai padaryti yra labai lengva, tiesiog sumetame visus produktus ir sutriname juos trintuve. Padažas jau yra:)
Tada žuvį įtriname prieskoniais. Ir kepame po kelias minutes iš abiejų pusių. Patiekiame su šviežiomis salotomis ir pesto padažu. Pasidaryti lengva ir greita.
DSC_0015

Pesto padažo receptas iš: ,,DidžiosiosVirtuvėsKnygos

3 comments: