Sunday, May 08, 2011

Maskarponinis Kavos Tortas

DSC_0033
Lyja, lyja ir lyja, net neplanuoja nustot. Saule taip gudriai pasislėpė už debesų, jog jos visiškai nesimato. Oras šaltas, pučia vėjas. Ką veikt? Nebent sėdėt namie su arbatos arba kavos puodeliu rankoje, o kad būtų smagiau galima išsikepti ir torčiuką:)
Maskarponinis kavos tortas:
DSC_0048
DSC_0027
DSC_0021DSC_0054

Vos tik pamačiau šio torto nuotraukas iškart supratau, noriu:). Perskaičius receptą mano entuziazmas kažkur išgaravo, pagrindo receptas švelniai tariant pasirodė keistas, bet laimei surizikavau, tikrai nenusivyliau, buvo dieviškai skanu ypač pirma dieną kai jis buvo šviežutėlis(nuoširdžiai patariu, valgykite kuo greičiau, nes kuo ilgiau stovės tuo bus neskanesnis :D
Kaip galit pastebėt tortų puošimo srityje aš nevykėlė, bet ką jau padarysi.
Šokoladiniam biskvitui:
·         3 v.š. sviesto
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         1/3 puodelio miltų
·         1/3 puodelio kakavos
·         4 kiaušinių
·         2/3 puodelio cukraus
Kavos kremui:
·         350g. maskarponės
·         200 ml riebios grietinėlės
·         2 a.š. kavos
·         2 v.š. vanilinio cukraus
Kavos sirupui:
·         ¼ puodelio karšto vandens
·         3 v.š. cukraus
·         2 v.š. kavos
Pradedame nuo biskvito. Sumaišyti kakava ir miltus. Pasiimti kitą indą, padėti jį ant garų ten supilti kiaušinius ir cukrų, plakti, kol masė taps 50˚C karštumo, viską daryti labai atsargiai, kad kiaušiniai neišvirtu-iškeptų. Tada indą nukelti nuo vandens, ir mase maišyti didžiausiu galingumu kol ji atšals, tada galingumą sumažinti ir maišyti viską dar 5 minutes. Tada kitame inde ant garuojančio vandens ištirpdyti sviestą su vaniliniu cukrumi, nukelti nuo garų. I kiaušinių mase rankiniu būdu po truputi įmaišome miltus. Tada apie stiklinę gautos tešlos sudedame į sviestą, sumaišome, gražiname mišinį į indą su tešla. Masę supilame į torto formą įdedame į 180˚C orkaite ir kepame 40-45 minutes. Atšaldome.
Kremas. Viename inde sumaišome maskarponę. Kitame gerai išplakame grietinėlę. Sudedame grietinėle į maskarponę. Įdedame kava ir cukrų. Gerai sumaišome.
Sirupas. Į vandenį sudedame kava ir cukrų, sumaišome, atšaldome.
Atšalusi biskvitą perpjauname per puse. Vieną iš tų pusių dedame ant lėkštės. Apšlakstome ½ kavos sirupo. Dedame truputi mažiau ne puse maskarpnės kremo, paskirstome jį. Dedame kita biskvitą apšlakstome ji likusiu kovos sirupu, viską aptepame likusiu kremu. Papuošiame(aš puošiau šokoladu ir kavos pupelėmis). Tada dedame į šaldikli ir laikome ten 3-4 valandas. Ragaujame.
DSC_0014
DSC_0044
DSC_0026DSC_0018

2 comments:

  1. Aš irgi jį turiu sąraše. Atrodo išties gardžiai

    ReplyDelete
  2. Anonymous19/5/11 13:43

    aha, atrodo skaniai labai ;}

    ReplyDelete