Monday, April 18, 2011

Jogurtinis Pyragas su Laimais

DSC_0061
Pagaliau atostogos, atrodo, kad galėčiau ramiai išsimiegoti, bet deja taip nėra. Rytais atsikeliu kokia 8-9 valanda ir baisiai neturiu ką veikti, o vakarais kokia 6 einu pagulėti ar tai ne juokinga? Manau, kad tikrai taip:)
Šiai savaitei turiu ganėtinai daug planų kulinarijos srityje: Ferrero Rocher(pagal Sonatina) šį receptuką jau senokai esu nusižiurusi, bet taip ir neišbandau, o dabar kai jau nusipirkau visus ingridientu, labai netgi galimas daiktas, kad po kelių dienų jie puikuosis ant mano stalo. Tiramisu, ta proga, kad Rimi buvo akcija maskarponės sūriui(jo pasiėmiau net kilogramą) planuoju tobulinti savojo deserto kokybę, praeita karta jis tikrai buvo labai skanus, bet manau kiek per skystas. Ir paskutinis planas tikras varškės apkepas, gal skaniausias koki tik kada esu ragavus, gavau jo receptą taigi reikės išmėginti.
Bet užteks tu ateities planų, geriau jau:
Jogurtinis Pyragas su Laimais:
DSC_0078
Šis pyragas savo skoniu truputi primena varškės pyragą, tik yra lengvesnis ir puresnis. Po vienos savo nesėkmės su citrininiu pyragu, labai bijojau imtis ir šito, galvojau vėl neišeis bus per kartu. Laimei šį karta viskas klostėsi puikiai, pyragas gavosi geresnis nei tikėtasi tikras gardumėlis, o jau tas padažas. Taipgi ši pyragą skaniausia valgyti šilta, o dar geriau ką tik iškepta:)
Tešlos sudėtis:
·         1 puodelio natūralaus, kuo galima riebesnio jogurto
·         1/3 puodelio saulėgrąžų aliejaus
·         1 puodelio cukraus
·         1 laimo žievelės
·         ¼ puodelio laimų sulčių
·         2 kiaušinių
·         1 2/3 puodelio miltų
·         3 a.š. kepimo miltelių
·         2 a.š. sodos
·         1/8 a.š. druskos
Padažo sudėtis:
·         350g. mėlynių arba braškių arba šių uogų mišinio
·         ¼ puodelio vandens
·         3 v.š. cukraus
·         1 v.š. laimų sulčių
Pyrago gamyba:
Dideliame inde sumaišome jogurtą, aliejų, cukrų, laimo žievelę ir laimo sultis. Vienas po kito sudedame kiaušinius, maišome po kiekvieno kiaušinio. Sudedame miltus, kepimo miltelius, nugesintą sodą ir druską, sumaišome. Mišinį sudėti į sviestu ištepta formą ir kepti 35-40minučių 180˚C orkaitėje, kol atsiras auksinis rudumas. Iškepus pyragą reikia išimti iš formos, nes kitaip jis gali prilipti. Patiekti šilta.
Padažo gamyba:
Uogas, vandenį, cukrų ir sultis sutrinti trintuve. Viskas padažas padarytas. Galite pilti ant pyrago gabalėlių ir valgyti.
DSC_0061
Šaltinis: SmitttenKitchen

1 comment:

  1. Ir Tiramisu mėgstu be galo ir šį pyragą mielai suragaučiau prie kavutės.

    ReplyDelete