Tuesday, September 03, 2013

Lietuviški Šaltibarščiai

DSC_0030

Niekada nemėgau burokėlių, man tai buvo kažkas šlykštaus. Visada su nuostaba žiūrėdavau į juos valgančius žmones. ,,Fu kaip šlykštu“-galvodavau.
Prisipažinsiu paprasta burokėlių nevalgau iki šiol, nemėgstu barščių, visokių salotų ar kitokių išradimų. Šią daržovę galiu valgyti tik tada, kai ji suderinama su visais šaltibarščių ingridientais.

Lietuviški Šaltibarščiai:

Šia vasarą šaltibarščius gaminau bene kiekvieną savaitę, save atostogoms išleisdama labai retai. Juk tai nekaloringas, sveikas ir kartu labai skanus patiekalas. Asmeniškai man šaltibarščiai neįsivaizduojami be agurko, svogūno laiškų ir burokėlių(na taip be burokėlių sriuba ir šaltibarščiais nesivadintų), bet kartais pridedu šviežių krapų, ridikėlio, kiaušinio. Ir visada kaip taisyklė naudoju šaltibarščių kefyrą, bei niekada burokėlių neruošiu pati, perku marinuotus.

Reikės(2porcijoms):

·           150 ml marinuotų burokėlių
·           400 ml šaltibarščių kefyro
·           100 g agurko
·           15 g svogūno laiškų
·           druskos
Nebūtinai:
·           2 ridikėlių
·           kiaušinio
·           krapų

Agurkus supjaustome juostelėmis, supjaustome svogūnus. Viską sudedame į puodą, įdedame burokėlius(jei naudojame ridikėlius juos, supjaustytus, dedame dabar). Užpilame kefyru, pagardiname druską ir pastatome į šaldytuvą 15 minučių. Ištraukiame, jei norime praskiedžiam vandeniu. Pilame į lekštes(jei norime pagardiname pjaustytu kiaušiniu, krapais).

2 comments:

  1. Anonymous3/9/13 19:43

    Cia dar galima atrasti kazka naujo? :)

    ReplyDelete
  2. Mmm... kaip pasiilgau šaltibarščių... ir dar su šviežiom bulvėm. Dėkui už receptą...

    ReplyDelete