Friday, November 30, 2012

Makaronai su Paprikų Padažu


DSC_0164
(2)

Makaronai su Paprikų Padažu:

Tikrai nekaloringas makaronų padažas.

Reikės(2porcijom):

·         2 paprikų
·         Druskos
·         Pipirų
·         Raudonojo svogūno
·         Česnako skiltelės
·         1 v.š vyno acto
·         Saujos parmezano
·         130 g makaronų

Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite griežinėliais pjaustytas paprikas, pagardinkite druska ir pipirais. Uždenkite ir kepkite 15 minučių, ant silpnos ugnies. Tada sudėkite griežinėliais pjaustytą svogūną ir kepkite dar 20 minučių. Tada sudėkite trintą česnaką, bei petražoles ir kepkite dar 3 minutes. Įpilkite acto, įberkite sūrio. Tada sudėkite išvirtus makaronus, įpilkite truputi virimo vandens, krestelėkite ir nedelsiant patiekite.

Šaltinis: ,,GaminameSuOliveriu"

Tuesday, November 27, 2012

Imbierinė Moliūgų Sriuba


DSC_0185

Antras moliūgas jau pradėtas!

Imbierinė Moliūgų Sriuba:

Labai paprasta, galiu garantuot, kad jei tik turite moliūgo visus kitus ingridientus rasite namie.

Reikės:

·         500 g moliūgo
·         1 l vandens
·         svogūno
·         3 česnako skiltelių
·         3 v.š. sviesto
·         1 v.š. aliejaus
·         imbiero
·         druskos
·         pipirų

Moliūgą nulupame, supjaustome nedideliais kubeliais. Keptuvėje įkaitiname sviestą ir aliejų, jame apkepiname svogūnus ir česnakus. Sudedame moliūgus kepiname dar 3 minutes. Užpilame vandeniu ir verdame 20 minučių. Tada sutriname trintuve. Pagardiname imbieru, druska ir pipirais ir pakaitiname dar 5 minutes, kad skonis atsiskleistų.

Šaltinis: ,,lacasasintiempo"

Saturday, November 24, 2012

Coq Au Vin


DSC_0019

Karta žiūrėjau kelionių laida apie Prancūziją ir jos metu gamino ši patiekalą, kai tik pamačiau iškart supratau aš jį gaminsiu.

Coq Au Vin:

Tai senas Prancūziškas receptas, kuris ankščiau buvo naudojamas ištroškinti senai, kietai gaidžių mėsai, todėl receptas verčiasi Gaidys vyne.

Reikės(4porcijom):

·         1 kg vištienos
·         2 v.š. miltų
·         A.š. druskos
·         Pipirų
·         300 ml raudono vyno
·         Vištienos sultinio kubelio
·         1 a.š. džiovintų čiobrelių
·         3 lauro lapų
·         Trintos česnako skiltelės
·         10-12 mažų svogūnų
·         150 g pievagrybių
·         100 g kiaulienos šoninės
·         Petražolių

Vištieną išvolioti miltuose maišytuose su druska ir pipirais.
Keptuvėje įkaitinti aliejų, partijomis pakepinti vištieną. Pakepintą mėsą sudėti į puodą. Ją užpilti vynu, įdėti sultinio kubelį, prieskonius, trintą česnaką. Uždengti puodą ir virti ant ugnies 40 minučių.
Nulupt svogūnus, išvalyti grybus, supjaustyti arba puselėmis arba ketvirčiais priklausomai nuo dydžio.
Keptuvėje atskirai pakepinti svogūnus ir grybus, viską sudėti į puodą ir virti dar 10 minučių.
Apibarstyti petražolėmis pateikti su virtomis bulvėmis.

Wednesday, November 21, 2012

Žalieji Kokteiliai: Saldusis greipfrutas


DSC_0150

Žalieji kokteiliai suteikia nepaprastai daug energijos.

Saldusis Greipfrutas:

Greipfrutuose labai daug vitamino C ir A. Jie mažina riziką susirgti vėžiu, širdies ligomis, padeda numesti svorio.
Būtent šiame kokteilyje gausu Geležies vitamino A ir C.

Reikės(2kokteiliam):

·         greipfruto
·         banano
·         2 puodelių špinatų
·         puodelio vandens

Viską sumaišyti plakiklyje.

Sunday, November 18, 2012

Citrininis Viščiukas


DSC_0027

Man vištiena labai skani, mėgstu kepsnelius, šašlykus, troškinius su ja ir be abejo niekada neatsisakyčiau orkaitėje kepto viščiuko.

Citrininis Viščiukas:

N kartų gamintas, pats nuostabiausias, mėsa neįtikėtinai minkšta, su lengvu citrinos prieskoniu.

Reikės:

·         Viščiuko
·         Druskos
·         Pipirų
·         5-7 bulvių
·         Citrinos
·         7 skiltelių česnako
·         Saujos čiobrelių
·         Aliejaus

Viščiuko išorę ir vidų ištrinti druska bei pipirais.
Bulves supjaustyti golfo kamuoliuko dydžio gabaliukais, sudėti į vandenį kartu su citrina ir česnako skiltelėmis virti 10 minučių. Nukošti.
Dar karšta citrina subadyti. Viščiuką ištept aliejumi. Į ertmę įdėti citriną, česnako skilteles, čiobrelius. Dėti višta ant skardos ir kepti 190˚C orkaitėje 45 minutes. Po to ant skardos sudėti bulves ir kepti dar 45 minutes.

Šaltinis: ,,GaminameSuOliveriu"

Sunday, November 11, 2012

Nekepti Avižiniai Sausainiai


DSC_0070

Nekepti Avižiniai Sausainiai:

DSC_0093

Reikės:

·         110 g sviesto
·         2 puodelių cukraus
·         ½ puodelio pieno
·         4 v.š. kakavos
·         ½ puodelio žemės riešutų sviesto
·         2 a.š. vanilinio cukraus
·         3 puodelių avižų

Keptuvėje išlydome sviestą, cukrų, pieną, kakavą. Užviriname ir leidžiame pavirti minutę. Nukaičiame nuo ugnies. Įmaišome žemės riešutų sviestą ir vanilinį cukrų, sudedame avižas.
Dedame po šaukštą masės ant kepimo popieriaus ir leidžiame sustingti.

Šaltinis: ,,BrowneyedBaker"

Thursday, November 08, 2012

Austriškas Omletas


DSC_0047

Kai tik turiu laiko stengiuosi pavalgyti sočius ir be abejo skanius pusryčius, dažniausia mėgaujuosi vafliais arba blyneliais.

Austriškas Omletas:

Pamačiau ir iškart užsimaniau, buvo tikrai skanu ir prie jo labai labai derėjo kriaušęs.

Reikės(4porcijom):

·           5 kiaušinių
·           Puodelio pieno
·           ½ a.š. vanilinio cukraus
·           ½ a.š. druskos
·           5 v.š. cukraus
·           ½ puodelio miltų
·           ¼ puodelio razinų
·           2 v.š. sviesto
·           cukraus pudros
·           vaisių

Inde sumaišome kiaušinius, pieną, vanilinį cukrų, druską ir cukrų. Nuolatos maišydami supilame miltus. Įdedame razinas.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies ištirpiname sviestą. Supilame kiaušinių mišinį. Kepame apie penkias minutes, tol kol apačia pasidaro švelniai geltona, tada apverčiame ir kepame dar pora minučių. Po to omletą padaliname mažais gabaliukais.
Patiekiame apibarstę cukraus pudra, su vaisiais.

Sunday, November 04, 2012

Aitriųjų Paprikų Šiupinys


DSC_0079

Nors ir pamėgau žaliuosius kokteilius mėsos niekada nepamiršiu...

Aitriųjų Paprikų Šiupinys:

Jis daromas su kiauliena, bet paragavęs tėtė sakė, kad jautiena išėjo labai skaniai.

Reikės:
·           500 g kiaulienos kumpio ar mentės
·           2 v.š. sojų
·           2 a.š. kmynų
·           1 a.š. paprikų miltelių
·           čili pipiro
·           Poro
·           2 česnako skiltelių
·           300 ml mėsos sultinio
·           50 ml aitriųjų paprikų padažo
·           2 v.š. kvietinių miltų
·           50 ml vandens

Mėsa supjaustyti juostelėmis, sumaišyti su prieskoniais ir sojomis. Aitriąją papriką supjaustyti. Nuplauti, šiaudeliais supjaustyti porus. Nulupti, supjaustyti česnakus.
Puode išvirti sultinį, į jį išlėto sudėti mėsa, kad sultinys nenustotų virti, po to sudėti čili pipirą, porus, česnaką, supilti padažą. Uždengti puodą virti 15 minučių. Miltus sumaišyti su vandeniu , supilti į puodą. Virti dar 5 minutes.
Patiekti su ryžiais ar makaronais.
Šaltinis: ,,DidžiojiVyrtuvėsKnyga"


Thursday, November 01, 2012

Avižų Kąsneliai


DSC_0162

Avižų Kąsneliai:

Reikės:

·           1 ½  avižų dribsnių
·           2/3 puodelio kokoso dribsnių
·           ½ puodelio žemės riešutų sviesto
·           ½ puodelio šokolado gabalėlių
·           1/3 puodelio medaus
·           1 a.š. vanilinio cukraus

Inde gerai sumaišome visus produktus. Šaldome šaldytuve apie 30 minučių tada formuojame nedidelius rutuliukus. Jau paruoštus galima laikyti šaldytuve apie savaitę, bet geresnė idėja būtų juos suvalgyti.
Šaltinis: ,,GimmeSomeOven"