Monday, May 16, 2011

Mėlynių Keksas

DSC_0052
Liko truputi daugiau negu 2 savaitės ir vėl galėsime džiaugtis VASARA:) nors praeita savaitė ir taip buvo panaši į ją, neskaitant lietingojo penktadienio, kai teko sėdėti namie ir gurkšnoti karštą kakavą :)
Šiandien ir vėl pirmadienis, lauke saulyte beveik nešviečia todėl planuoju kepti sausainukus ir dalinuosi mėlynių kekso receptu.
Mėlynių Keksas:
DSC_0023
Šis keksas toks skanus, kad esu kepusi jį jau ne vieną karta, o tris mažiausiai. Bandžiau ji ir su baltuoji ir su pienišku ir su juoduoju šokoladu, todėl galiu sakyti, jog variantas kuri pateikiu čia yra tikrai skanus, bei nepakartojamas.
Pirma karta naudojau šviežias mėlynes, kepant variantą pateiktą nuotraukose šaldytas. Su kuriomis buvo skaniau? Bebijo, kad su šviežiom, tada uogos buvo gražiai pasiskirstę po visą tešlą, o ne susitelkia į vieną gabalėlį kekso vidury. Aišku nesakau, kad tai blogai, bet visada reikia siekti geriausio varianto.  
Taigi jei dar turite mėlynių, galite kepti keksą, o jie ne tai palaukite kol turėsite ir tada bandykite pasimėgauti skaniomis akimirkomis:)
DSC_0029
Reikės:
·         200 g sviesto
·         250 g cukraus
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         4kiaušiniai
·         tarkuota 1 apelsino žievelė
·         1 a.š kepimo miltelių
·         300 ml miltų
·         100 g pieniško šokolado
·         100 ml ryžių dribsnių
·         400 ml mėlynių
Kambario temperatūros sviestą išplakti su cukrumi. Po vieną įmaišyti kiaušinius ir tarkuotą apelsino žievelę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir supilti į sviesto mišinį. Gerai išmaišyti. Tada sudėti šokoladą, ryžių dribsnius. Vėl viską gerai išmaišyti. Tešlą supilti į kepimo formą. Užberti mėlynes.  Pyragą kepti 180˚C apie 1 valandą.
Labai skanu vienas, su vaniliniu plombyru, karšta kakava arba pieniniu kokteiliu.
DSC_0063

Sunday, May 08, 2011

Maskarponinis Kavos Tortas

DSC_0033
Lyja, lyja ir lyja, net neplanuoja nustot. Saule taip gudriai pasislėpė už debesų, jog jos visiškai nesimato. Oras šaltas, pučia vėjas. Ką veikt? Nebent sėdėt namie su arbatos arba kavos puodeliu rankoje, o kad būtų smagiau galima išsikepti ir torčiuką:)
Maskarponinis kavos tortas:
DSC_0048
DSC_0027
DSC_0021DSC_0054

Vos tik pamačiau šio torto nuotraukas iškart supratau, noriu:). Perskaičius receptą mano entuziazmas kažkur išgaravo, pagrindo receptas švelniai tariant pasirodė keistas, bet laimei surizikavau, tikrai nenusivyliau, buvo dieviškai skanu ypač pirma dieną kai jis buvo šviežutėlis(nuoširdžiai patariu, valgykite kuo greičiau, nes kuo ilgiau stovės tuo bus neskanesnis :D
Kaip galit pastebėt tortų puošimo srityje aš nevykėlė, bet ką jau padarysi.
Šokoladiniam biskvitui:
·         3 v.š. sviesto
·         1 a.š. vanilinio cukraus
·         1/3 puodelio miltų
·         1/3 puodelio kakavos
·         4 kiaušinių
·         2/3 puodelio cukraus
Kavos kremui:
·         350g. maskarponės
·         200 ml riebios grietinėlės
·         2 a.š. kavos
·         2 v.š. vanilinio cukraus
Kavos sirupui:
·         ¼ puodelio karšto vandens
·         3 v.š. cukraus
·         2 v.š. kavos
Pradedame nuo biskvito. Sumaišyti kakava ir miltus. Pasiimti kitą indą, padėti jį ant garų ten supilti kiaušinius ir cukrų, plakti, kol masė taps 50˚C karštumo, viską daryti labai atsargiai, kad kiaušiniai neišvirtu-iškeptų. Tada indą nukelti nuo vandens, ir mase maišyti didžiausiu galingumu kol ji atšals, tada galingumą sumažinti ir maišyti viską dar 5 minutes. Tada kitame inde ant garuojančio vandens ištirpdyti sviestą su vaniliniu cukrumi, nukelti nuo garų. I kiaušinių mase rankiniu būdu po truputi įmaišome miltus. Tada apie stiklinę gautos tešlos sudedame į sviestą, sumaišome, gražiname mišinį į indą su tešla. Masę supilame į torto formą įdedame į 180˚C orkaite ir kepame 40-45 minutes. Atšaldome.
Kremas. Viename inde sumaišome maskarponę. Kitame gerai išplakame grietinėlę. Sudedame grietinėle į maskarponę. Įdedame kava ir cukrų. Gerai sumaišome.
Sirupas. Į vandenį sudedame kava ir cukrų, sumaišome, atšaldome.
Atšalusi biskvitą perpjauname per puse. Vieną iš tų pusių dedame ant lėkštės. Apšlakstome ½ kavos sirupo. Dedame truputi mažiau ne puse maskarpnės kremo, paskirstome jį. Dedame kita biskvitą apšlakstome ji likusiu kovos sirupu, viską aptepame likusiu kremu. Papuošiame(aš puošiau šokoladu ir kavos pupelėmis). Tada dedame į šaldikli ir laikome ten 3-4 valandas. Ragaujame.
DSC_0014
DSC_0044
DSC_0026DSC_0018

Thursday, May 05, 2011

Tikras Varškės Apkepas

DSC_0014
Dar prieš kelias dienas buvo daugiau ne dvidešimt, o dabar atsikeli ryte pasižiūri į termometrą ir matai gražų nulį :( neskamba labai viliojančiai tikrai ne... O į lauką eit visai nesinori, taigi pats laikas parašyti į blogą.
Labai pamėgau Sonatiną, ten tiek puikų, skanių ir įgyvendinamų receptų. Taigi kažkuria dieną gaminau Ferrero Rocher, išėjo tikrai nuostabūs ir labai priminė tikruosius saldainius. Aišku aš nebūčiau aš jei nebūčiau ko nors pakeitus, taigi Agnės editione visi riešutai buvo susmulkinti(taip buvo paprasčiau daryti rutuliukus) ir šokolado naudojau ne 150g., o 100g. beje jo užteko ir netgi liko pasmaližiauti, kol saldainiai stings.
Taip pat dariau Maskarponės tortą, pagal šį receptą, pagrindą ir kremą dariau identiška receptui tik vietoj serbentų naudojau braškes, tortas tikrai buvo tobulas, ir labai priminė viena tortą kuri perkame mašimoje, tik šis buvo skanesnis ir kokybiškesnis:)
DSC_0008
DSC_0022
DSC_0011

Tikras varškės apkepas:
DSC_0027
Prisipažinsiu dar niekada nebuvau kepusi varškės apkepo, gerai, kad šį kartą pirmas ,,blynas“ neprisvilo. Receptą gavau iš savo darbų mokytojos, tikras skanumėlis. Labai švelnus skonis, bei puikiai jaučiasi varškė.
DSC_0001
Reikės:
·         500g riebios varškės
·         2 kiaušinių
·         0,5 stiklinės cukraus
·         0,5 stiklinės manų
·         0,25 l pieno
·         1 pakelio vanilinio cukraus

Varške sutriname, sumaišome su vaniliniu cukrumi, manais. Atskirame inde išplakame kiaušinius, pieną ir užpilame ant varškės masės. Viską sudedame į aliejumi ištepta kepimo skardą. Kepame 180˚ orkaitėje apie 40min arba kol gražiai apskrus. Valgyti šilta su grietine arba uogiene.

DSC_0012