Monday, June 13, 2011

Šlapias Bananinis Pyragas

Maksimoje akcija bananams(bent jau buvo) taigi dabar aš jų bandau atsivalgyti(juokauju) darau pino ir banano kokteilius, bananinius jogurtus, bananinius ledus... ir man jie pradeda atsibosti...
Šlapias Bananinis Pyragas:
Taigi man užėjusi bananų manija :) ta proga nutariau išsikepti ir bananinį keksiuką. Daug laiko idealaus kepinio paieškoms neturėjau, norėjau čia ir dabar. Taigi griebiau pirmą pasitaikiusi receptuką ir davai kept:D.
Pyragas kepė lėtai užtrukau žymiai ilgiau negu nurodyta recepte, nes labai bijojau iš orkaitės ištraukti pliurze su pakietėjusiais kraštais. Taigi pyragą ištraukiau jau iškepusi, nuo pagrindo gramdyt nereikėjo, dėl to, kad skardą buvau ištepus aliejumi galima sakyt pats iškrito, tik va iš skonio buvo nekoks, net susinervinau, galvojau, mest, nemest. Laimei neišmečiau. Paragavau kita dieną ir jis buvo tobulas, kaip vienas didelis šokoladinis bananas :D. tad siūlau išbandyt.
DSC_0003
Reikės:
·         400 g. cukraus
·         245 g. miltų
·         75 g. kakavos
·         3 a.š. kepimo miltelių
·         0,5 a.š druskos
·         2 kiaušinių
·         1 puodelio trintų bananų
·         1 puodelio šilto vandens
·         0,5 puodelio šilto pieno
·         0,5 aliejaus
·         1,5 a.š. vanilinio cukraus
Dideliame dubenyje sumaišome cukrų, miltus, kakavą, kepimo miltelius, druską.
Kitame dubenyje sumaišome kiaušinius, trintus bananus, vandenį, pieną, aliejų, vanilinį cukrų. Šią mase sudedame į indelį su sausais produktais. Viską gerai sumaišome. Tešla turėtų gautis ganėtinai skystoka.
Gautą tešlą supilame į kepimo formą išteptą aliejumi. Kepame 180˚ orkaitėje apie 1 valandą arba kol iškeps. Atvėsiname. Na ir ragaujame :).
Šaltinis: „joyofbaking

6 comments:

  1. Anonymous21/4/13 18:39

    Labai vilioja isbandyti! :) tik noriu pasitikslinti - puodelis 200g ar 250g?

    ReplyDelete
  2. vienas puodelis 235 ml :) o kiek svorio tarkim bananų išeis negalėčiau pasakyt :)

    ReplyDelete
  3. Anonymous22/4/13 18:16

    aciu! dabar galesiu drasiai isbandyti pyragiuka :)

    ReplyDelete
  4. Anonymous6/6/13 19:06

    gal galite parasyti kokiu ismatavimu forma naudojote?

    ReplyDelete
  5. seniai gaminu, bet kiek pamenu naudojau 24*19 cm forma

    ReplyDelete