Wednesday, March 02, 2011

Vištienos ir pievagrybių pyragas

ASC_0219


Vis neprisiruošiu išbandyti praeitam poste žadėtų receptų. Atrodo parėjo ištisa švaitė, net savaitgalis, o aš visiškai nerandu laiko. Nors ir labai norėčiau paragaut tu paprikinių pyragaičių. Mano nuomone jie turėtų būti tikras niam niam : )

Dar vienas dalykas baigiu žaist su anglų kalba kol ji manęs nepribaigė. Nes viena yra parašyti posta lietuviškai, tai užima visai nedaug laiko. O visai kas kita jį dar ir į anglų kalba išverst, tikra kančia, o juk google vertėju nesinaudosi, nes jei netyčia taip ir padarytum, tai greičiausiai tik apsijuoktum pateikusi ta tobuląjį vertima. Taigi nuo šiol rišu su anglų kalba, nu nebent atsirastų skaitytoju kurie nesupranta lietuviškai. O vargu, kad taip nutiks.

Ar turiu kokiu artimesnių planų? Tai aišku, visai norėčiau šį savaitgali apsilankyti Vilniuje. Juk bus ,,Pelenė‘‘ ir Kaziuko mugė. Per kurias galėčiau prisirinkti įvairiausių gėrybių. Pradedant kosmetika baigiant įvairiais aksesuarais. Gal kuri nors planuojat ten nuvykti?

Jei taip būtų įdomu sužinoti ką tiksliau planuojate ten aplankyti, ką nusipirkti. O po viso to reikalo norėčiau, kad ir įspūdžiais pasidalintumėt, juk taip įdomu. O gal kas planuojate ne vien stebėt, bet ir dalyvaut.

Vištienos ir pievagrybių pyragas:

ASC_0117

Galima sakyti, jog šis pyragas kaltas dėl neiškeptų keksiukų, bet turiu tokia nuojauta, jog jis žymiai už juos skanesnis. Pats pyragas man labai patinka, gaminu jį jau ne pirma karta ir aišku šio pyrago yra ne viena rūšis. Taigi galite tikėtis, kad netolimoje ateityje įdėsiu panašaus ir aišku skanaus pyrago receptą.
Kas man patinka šiame pyrage? Gal tai kaip puikiai dera pievagrybiai, sūris ir vištiena. Derinys labai gardus. Nemeluosiu sakydama, kad pyragas tiesiog tirpsta burnoje.
Išeina apie 8 porcijas. Pyrago skonis 10/10. Sudėtingumas 2/5(svarbiausia lakštų nepalikti per storų, arba nepadaryti per plonų)

ASC_0150

Sudėtis:
• 4 sluoksniuotos tešlos lakštai (naudojau ,,Mantingos‘‘ geltoną pakelį)
• 4 saujos fermentinio sūrio
• 400g. vištienos
• 2 didelės morkos
• 1 didelis poras
• česnako skiltelė
• 400g. pievagrybių
• druskos
• pipirų
• raudonosios paprikos miltelių

ASC_0159

Pasiruošiame dubenėlį kuriame maišysime įdarą . Smulkiai supjaustome česnaką, pakepame. Suberiame smulkiai pjaustyta vištieną(naudojau krūtinėlę). Kepame iki lengvo apskrudimo. Sudedame į dubenėlį. Tada pakepame tarkuotas morkas. Sudedame į dubenėlį. Pora supjaustome griežinėliais, pakepame, sudedame į dubenėlį. Tada kepame pievagrybius. Juos taipgi sudedame į dubenėlį. Viską gerai sumaišome. Pagardiname prieskoniais.
Iškočiojame tešlos lakštus. Dedame vieną lakštą ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Ant to lakšto dedame trečdalį įdaro. Pabarstome sauja sūrio. Dedame kitą lakštą. Užspaudžiame kraštus. Dedame kitą trečdalį įdaro, vėl barstome sūriu. Dedame trečiąjį lakštą. Suspaudžiame kraštus. Sudedame visa likusi įdarą, užbarstome saują sūrio. Dedame paskutinį tešlos lakštą. Užspaudžiame kraštus, tada dar karta juos užspaudžiame, tik šį kartą jau su šakute. Įkaitiname orkaitę iki 215˚C. Kepame pyragą 15 minučių. Tada jį ištraukiame, apibarstome likusiu sūriu ir kepame dar 5 minutes. Skanaus!!!

ASC_0165

1 comment: